Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Škraping 2014. u subotu, 8. ožujka

07.01.2014. 23:00
Škraping 2014. u subotu, 8. ožujka


Ovogodišnji Škraping na Pašmanu održat će se u subotu, 8. ožujka. Krajnji datum za prijave je 28. veljače. Poslije navedenog datuma prijave i uplate organizatori neće zaprimati. Važeća Prijava je prijava sa uplaćenom startninom. Organizatori su Javna komunalna ustanova „Prvenj” Tkon, Općina Tkon i AK Soline Biograd.
Organizator može primiti oko 900 sudionika. Ukoliko se približe toj brojci više od sedam dana prije Škrapinga, o tome će obavijestiti javnost i zaključiti prijave.
Lista natjecatelja bit će objavljena na webu www.skraping.hr.
Tri su kategorije – Ultra (40 kilometara), Light (20 kilometara) i Đir (10 kilometara). Startnina za Ultru je 150 kuna, za Light 130 kuna i za Đir 100 kuna po osobi.
Startnina za uključuje osiguranje utrke – Gorska služba spašavanja, doktora i medicinsku sestru, prateće brodove, kombi organizatora, majice utrke, nagrade, diplome i završnu večera za sve natjecatelje u Tkonu sa zabavnim programom.
Obavezna osobna oprema koju je potrebno nositi tijekom cijele utrke uključuje kompas, čeonu lampu sa baterijama, mobitel, komplet prve pomoći sa astro folijom, zviždaljku, nepropusnu košuljicu za zemljovid i evidencijski karton, kemijsku olovku ili flomaster te toplu odjeću sukladnu vremenskoj prognozi.
Staza utrke sa zemljovidom i kontrolnim točkama bit će dostupna po dolasku natjecatelja u Tkon i na internet stranici skraping.hr dan prije utrke. Sve informacije o smještaju biti će oglašene na web stranici.
Autobus za sudionike Škrapinga organiziran je iz Zagreba na relaciji Zagreb-Tkon-Zagreb, ima 49 sjedećih mjesta, a kreće iz Zagreba u petak, 7. ožujka. Povratak je u nedjelju, 9. ožujka 2014.