Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Plantak: Ponosan sam na svoje igrače

07.01.2017. 23:00
Plantak: Ponosan sam na svoje igrače


Zadar je očekivano izgubio u subotu od Cedevite, a realno je malo tko i mislio da se ta utakmica može dobiti. Pogotovo kada se saznalo da, uz ozlijeđene Jakova Vladovića i Marka Juricu, neće igrati niti gripozni Ivan Marinković i Ivan Vraneš.
– A Lovre Bašić je igrao s 38 temperature – rekao je Neven Plantak, trener Zadra.
A kada u, ionako suženoj rotaciji, igraš bez prvog “playa” i prvog centra, a jedini drugi organizator igre kojeg imaš se dugo oporavljao od ozljede i igrao pod 38 temperature, onda je jasno da u dvoboju protiv momčadi kao što je Cedevita ulaziš kao potpuni autsajder.
– Smatram da smo igrali iznenađujuće dobro veći dio utakmice – iskreno će Plantak.
Zadarski navijači ne smiju biti nezadovoljni viđenim u subotu. Iako su košarkaši Zadra na trenutke izgledali bezidejno i radili početničke pogreške, velik dio utakmice su se pošteno odupirali velikom favoritu i šteta je što u konačnici utakmice ipak Plantakovi igrači nisu došli u priliku za pobjedu.
– Zadovoljan sam. Momčad je dala svoj maksimum, a kada realno pogledamo, lako se može zaključiti da bi njihov 11. igrač u rosteru nama bio u prvoj petorci. Ja se samo mogu nadati da ćemo jednog dana ove godine biti kompletni. Ništa drugo nije potrebno.
Za kraj je trener Zadra još jednom istaknuo u kakvoj teškoj situaciji se njegova momčad nalazi u ovom trenutku.
– Mi se sa fićom utrkujemo u Formuli 1. Nemojmo zaboraviti da je zadnjih pet godina Zadar igrao samo jedno natjecanje, a sada igra dva i to sa suženim rosterom. I kada uspijem nekako promaći devet igrača u rotaciji, dogode nam se ozljede i bolesti i mi niti jednu utakmicu nismo bili kompletni. A ovo što moji igrači prikazuju, možda osim pristupa u prvom poluvremenu protiv Crvene zvezde, je nešto zbog čega im ja skidam kapu.