Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U fokusu prirodne ljepote i kulturna baština

07.01.2017. 23:00
U fokusu prirodne ljepote i kulturna baština


Hrvatska zajednica županija i ove godine pokreće foto natječaj “Volim svoju županiju” koji kreće 1. ožujka, a završava 15. travnja 2017. godine. Cilj natječaja je promocija prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija, pa tako i Zadarske, te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta. Hrvatska zajednica županija ovim natječajem želi potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o svojoj županiji kao o destinaciji koja, osim ljepota, nudi i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Stoga iz Hrvatske zajednice županija pozivaju sve zainteresirane da i ove godine svojim radovima upotpune i obogate foto-natječaj “Volim svoju županiju”.
Sve prispjele forografije početkom svibnja bit će dostupne javnosti na izložbi fotografija kad će se ujedno prvi put proslaviti i Dan Hrvatske zajednice županija.
– Cilj natječaja je pobuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije u Republici Hrvatskoj. Svi detalji, uvjeti predaje i ostale potrebne informacije nakon otvaranja natječaja bit će dostupni na službenoj internetskoj stranici www.hrvzz.hr i Facebook stranici www.facebook.com/HrvatskaZajednicaZupanija, stoji u objavi poziva na natječaj uz napomenu kako je prva koja je ugostila nagrađene fotografije u 2016. godini bila upravo Zadarska županija, a među nagrađenima tada su se našle fotografija Leonarda Kvarantana koja prikazuje morski krajolik Zadarske županije i fotografija Ivane Skoblar čarobnog zalaska sunca kod crkve sv. Križa u Ninu.