Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Knjige po kunu planule za 20 minuta

Autor: Andrija Prović

07.02.2010. 23:00
Knjige po kunu planule za 20 minuta

Foto: A. SITNICA



Mnogobrojni Zadrani jučer su pohrlili u Algoritmovu knjižaru smještenu u zadarskoj City Galleriji. Naime, spomenuti lanac knjižara u nedjelju je proslavio svoj 20. rođendan, a najbrži čitatelji do novog su štiva mogli doći po rođendanskoj cijeni od samo jedne kune. U redu za neke od 23 ponuđena naslova, čekalo se tako već od ranih jutarnjih sati, dok je za samo 20 minuta razgrabljena i posljednja knjiga.
– Dobar dan, imate li onih knjiga po kunu? – u nadi da je ostalo još koje djelo, raspitivali su se zadarski knjigoljupci. No na njihovu žalost, iako je knjižara radila od 9 do 15 sati, već od 9.20 sati nisu nailazili na potvrdan odgovor.
Vlada li i inače ovakav interes za knjige, ili je cijena od jedne kune razlog prave male invazije Zadrana – upitali smo Kristinu Bukvić-Trobec, voditeljicu Algoritmova „bookshopa”.
– Nadam se da je zbog knjiga, kroz smijeh će voditeljica od koje saznajemo da naši sugrađani vole čitati te da je nedjelja dan kada je knjižara u pravilu dobro posjećena.
– Naša knjižara radi odlično, gotovo kao i one u Zagrebu, što dovoljno govori o interesu i navikama Zadrana – dodaje voditeljica.
Inače, po osobi se moglo kupiti najviše 20 knjiga, odnosno ne više od jedne istog naslova. Algoritmova rođendanska akcija, prva ovakvog tipa, pokazala se kao pun pogodak i odličan marketinški potez čiji je dokaz, tijekom cijelog dana, puna knjižara na Relji.