Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Može i u štafeti

Autor: Andrija Prović

07.02.2010. 23:00
Može i u štafeti


Proteklog vikenda u Splitu je održano opće i juniorsko Prvenstvo Dalmacije na kojem je nastupilo 11 uzdanica Plivačkog kluba Zadar. U prva dva dijela natjecanja najviše uspjeha imale su Laura Čizmin, kadetkinja koja je u konkurenciji mlađih juniorki osvojila prvo mjesto na 100 metara prsno (1:18.89) i mlađa juniorka Ira Jovančević (5. mjesto na 100 metara slobodno 1:03.66). Ira je time stekla pravo nastupa na juniorskom Prvenstvu Hrvatske, a još dvije norme za nastup na kadetskom državnom prvenstvu isplivale su Laura Čizmin na 100 metara slobodno i Lara Zelić na 100 metara prsno.
U trećem dijelu regionalnog prvenstva ženska postava Zadra popela se na postolje s trećim mjestom u štafeti 4x50m slobodno (1:03.24). Mlađa juniorka Ira Jovančević i tri kadetkinje – Laura Čizmin, Lara Zelić i Hana Zelić isplivale su tako značajan rezultat u konkurenciji mlađih juniorki.
Laura Čizmin, najbolja kadetkinja Zadra, ostvarila je četvrto mjesto u seniorskoj konkurenciji u disciplini 50 m prsno te je isplivala normu Hrvatskog plivačkog saveza u disciplini 400 m slobodno, dok je Ira Jovančević na 100 m leđno bila četvrta u konkurenciji mlađih juniorki.
Na općem i juniorskom Prvenstvu Dalmacije nastupili su: Matko Donadić, Marko Burčul, Marko Smrkinić, Borna Dukić, Ira Jovančević, Bernarda Klinar, Laura Čizmin, Lara Zelić, Hana Zelić, Tea Kadić, Petra Marković. Treneri: Josipa Nekić i Željko Olujić.