Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uređuje se višenamjensko sportsko igralište

Autor: Branko Božić

07.02.2010. 23:00
Uređuje se višenamjensko sportsko igralište

Foto: Branko BOŽIĆ



Poslovi se sastoje od podizanja ogradnog zida, postavljanja novih golova i koševa, instaliranja javne rasvjete te postavljanja klupa za sjedenje i odmor. Malo podalje gradi se novo boćalište sa svim pratećim sadržajima. U ovaj zahvat u sklopu kojeg će se čitavi centar još hortikulturno oplemeniti, grad Nin ovog trena investira između 60 i 70 tisuća kuna
Na poticaj Mjesnog odbora i njegova predsjednika Luciana Vitorija ovih su se zimskih dana intenzivirali radovi na obnovi i izgradnji mjesne infrastrukture u ninskom prigradskom mjestu Grbama, čija će ukupna vrijednost u ovoj godini iznositi oko pola milijuna kuna.
Novac će uglavnom osigurati Grad Nin putem ovogodišnjeg gradskog proračuna. Tako u okviru ovog plana upravo radnici ninskog gradskog Komunalnog poduzeća “Komio” izvode poslove na daljnjem uređenju višenamjenskog sportskog igrališta u centru mjesta neposredno uz zgradu Mjesnog odbora. Poslovi se sastoje od podizanja ogradnog zida, postavljanja novih golova i koševa, instaliranja javne rasvjete te postavljanja klupa za sjedenje i odmor. Malo podalje gradi se novo boćalište sa svim pratećim sadržajima. U ovaj zahvat u sklopu kojeg će se čitavi centar još hortikulturno oplemeniti grad Nin ovog trena investira između 60 i 70 tisuća kuna.
Gradnja mjesne kapele
Kako smo doznali od predsjednika Mjesnog odbora Luciana Vitorija, po okončanju navedenih poslova prići će se izgradnji nogostupa. On će niknuti u dužini od svojih 150 do 200 dužnih metara na ulazu u mjesto iz pravca grada Nina. Za njegovu su gradnju vlasnici okolnih parcela već ustupili potrebno zemljište, što će u konačnici olakšati te pojednostavniti realizaciju ovog za stanovnike iznimno važnog projekta.
– Vjerujemo da će vijećnici Gradskog vijeća na svojoj prvoj idućoj sjednici prihvatiti naš zahtjev i da će nam dati zeleno svjetlo da krenemo s izgradnjom mjesne kapele kapaciteta 30 do 50 osoba. Na tom tragu imamo i suglasnost i potporu Zadarske nadbiskupije. Taj bi objekt zajedno s dječjim sadržajima ljuljačkama, toboganima i drugima trebao niknuti na oko 800 metara četvornih gradskog zemljišta neposredno uz zgradu Mjesnog odbora. Za njegovu gradnju sredstva su već deponirana, a njih su u nekoliko prethodnih godina u obliku samodoprinosa izdvajali naši mještani, kaže Vitori te dodaje.
Kuća za obitelj Vitori
– Što se pak tiče obitelji našeg sumještanina i šezdesetpostotnog invalida Domovinskog rata Olivera Vitorija te njegovih roditelja majke Šimice i oca Ive, koji još uvijek u teškim uvjetima žive u prostorijama MO-a Grbe, o čemu su vaše novine iscrpno pisale sredinom mjeseca studenog prošle godine, moram reći da se i po tome pitanju nazire rješenje. Naime, u dogovoru s ninskom Gradskom upravom i gradonačelnikom Emilom Ćurkom, a uz suglasnost naših mještana, u Grbama smo pronašli jedan gradski teren. Na njega planiramo za tu obitelj postaviti montažnu kuću. Dakako, oni bi se s objektom koristili doživotno, dok bi montažna kuća i zemljište i nadalje ostali u rukama grada Nina. Stoga vjerujemo da ćemo na zadovoljstvo svih mi mještani konačno ponovno na upotrebu dobiti objekt Mjesnog odbora, koji smo mi Grbljani svojim financijskim sredstvima izgradili u centru mjesta tamo 80-ih godina prošlog stoljeća za potrebe škole, Dječjeg vrtića i društvenih prostorija, kaže predsjednik Luciano Vitori.