Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Bajlo: Suludo je igrati po ovim vremenskim uvjetima

07.02.2012. 23:00
Bajlo: Suludo je igrati po ovim vremenskim uvjetima


Činjenica je da je većina prvoligaša suglasna da se prolongira nastavak prvenstva za tjedan dana. Vremenske prognoze nisu dobre, najavljuje se novi snijeg i stvarno ne bi imalo smisla u takvim uvjetima igrati prvoligaške utakmice – kazao je Bajlo


Hoće li proljetni dio prvenstva u Prvoj HNL startati 17. i 18. veljače, ili će ipak doći do odgode – pitanje je koje se ovih dana samo po sebi nameće i u medijima i u klubovima. Hrvatska je okovana snijegom, a kako govore vremenske prognoze novi val hladnoće i padalina dolazi i ovoga vikenda. U HNS-u za sada ne donose nikakvu odluku o odgodi, navodno se čekaju detaljnije prognoze iako je već i sada vidljivo da nekog većeg pomaka na bolje neće biti. I sam Josip Brezni, povjerenik za natjecanje, je najavio da su vrlo blizu odgodi, ali da će konačnu odluku donijeti u ponedjeljak. Inače, većina prvoligaša je za odgodu, samo su Hajduk, Istra 1961 i Osijek protiv. U prvoligašu sa Stanova ne dvoje da bi prolongiranje starta bilo najbolje rješenje.
– Naravno da smo za odgodu, po ovakvom snijegu i ledu bilo bi suludo nastaviti prvenstvo – kazivao je jučer ujutro Josip Bajlo, predsjednik prvoligaša sa Stanova.
– Činjenica je da je većina prvoligaša suglasna da se prolongira nastavak prvenstva za tjedan dana. Vremenske prognoze nisu dobre, najavljuje se novi snijeg i stvarno ne bi imalo smisla u takvim uvjetima igrati prvoligaške utakmice.
Ima još razloga zbog kojih u Zadru razmišljaju tako.
– Većina klubova, pa tako ni mi, nije odigrala dovoljan broj prijateljskih utakmica. Jedina su iznimka Hajduk, Dinamo i Split koji su bili izvan granica Lijepe naše. Bez oglednih utakmica treneri nemaju priliku uigravati momčadi i teško je na taj način ući u prvenstvo. U slučaju odgode imali bi vremena organizirati barem još 2-3 utakmice čime bi barem djelomično nadoknadili izgubljeno. Evo, Cibalia je zarobljena u Zadru, a Rijeka se tek jučer iz Zadra probila prema Kvarneru. Mislili smo čak i odigrati oglednu utakmicu s Rijekom, ali nije imalo smisla da igrači polome noge na ledom okovanom travnjaku.
Navodno je Brezni kazao da bi se u slučaju odgode startalo s 19. kolom, tj, da bi se 18. naknadno uvrstilo u kalendar. 
– Ne slažemo se s time, prvenstvo treba startati 18. kolom. Nama nikako ne bi odgovaralo da se preskoči 18. kolo u kojem na svom travnjaku trebamo ugostiti Varaždin, dok u 19. idemo na noge Lokomotivi. Vidjet ćemo što će se događati sljedećih dana, ali naš stav je jasan.
Po svemu sudeći Zadra neće biti u mogućnosti igrati sa Solinom planiranu generalku na Stanovima.
– Vidjet ćemo još što će se događati s vremenom, nažalost prognoze za subotu su loše i vrlo vjerojatno će se ta utakmica odgoditi. Ipak, valja pričekati barem do petka, pa donijeti odluku. Kada bi se prvenstvo odgodilo, onda bi lako tu utakmicu prebacili za drugi dan – kazao je na kraju razgovora Bajlo.


 ODLIČAN START SANTINIJA




Josip Bajlo je gledao utakmicu Freiburga i Werdera u kojoj je debitirao dojučerašnji igrač Zadra Ivan Santini.
– Moram priznati da sam jako zadovoljan kako je Santini odigrao. Sudjelovao je u akciji kod izjednačujućeg gola, mogli bi reći da je asistirao jer je njegovo spuštanje lopte prsima bilo presudno u toj akciji. Također sam vrlo zadovoljan i činjenicom da je dobio pristojnu minutažu s obzirom da je tek stigao u Freiburg. Neće mu biti lako jer je klub na dnu ljestvice, ali siguran sam da će on svojim partijama pomoći da očuvaju prvoligaški status. Još kad bi barem zabio ubrzo prvi gol gdje bi mu bio kraj – kazao je Bajlo.