Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mazija: Rezultat nam nije prioritet

07.02.2012. 23:00
Mazija: Rezultat nam nije prioritet


Bilo bi lijepo kada bismo i drugi put ove sezone pobijedile Omiš, no ishod utakmice u ovom nam slučaju nije prioritet. Važnije će biti da steknemo uvid u kakvoj smo trenutačno formi i na koje nedostatke u igri trebamo obratiti posebnu pažnju – istaknula je trenerica Marija Mazija


Ako vremenske (ne)prilike ponovno ne budu imale drugačiji naum, košarkašice Zadra i omiškog Studenca večeras će u 19.30 na Višnjiku odraditi zaostalu utakmicu osmine finala Kupa. U dvoboju koji se trebao odigrati prošle subote domaća ekipa dočekuje tradicionalnog i uvijek im neugodnog rivala, no “bijelo-plave” ove su sezone već pokazale da mogu protiv Omišanki. Slavlje iz devetog kola A-1 lige pokušat će reprizirati u Kup ogledu, a kako ga ostvariti upitali smo Mariju Maziju. Trenerica Zadra kaže da se ovaj put radi o utakmici bez rezultatskog imperativa, ali ne i beznačajnoj.  
– Utakmica sa Studencom u svakom će nam slučaju dobro doći. Iza nas je više od dva tjedna ligaške stanke, a ovog nas vikenda očekuje važan ispit s Croatijom. Iz tog ćemo razloga nastojati što bolje je iskoristiti: pokušati odigrati na visokoj razini te se sa samopouzdanjem vratiti u prvenstvo. Bilo bi lijepo kada bismo i drugi put ove sezone pobijedile Omiš, no ishod utakmice u ovom nam slučaju nije prioritet. Važnije će biti da steknemo uvid u kakvoj smo trenutačno formi i na koje nedostatke u igri trebamo obratiti posebnu pažnju – naglašava Mazija.
A nedostatak će za domaći sastav nedvojbeno predstavljati izostanak Josipe Sesar. Igračica na poziciji beka-šutera na prošlotjednom je treningu ozlijedila koljeno te je datum njenog povratka i dalje pod upitnikom.
– Trebamo pričekati rezultate magnetske rezonance i vidjeti o koliko se teškoj ozljedi radi, no svakako nije dobro. Sesar je važna karika u našem rosteru i sigurno je da će njen izostanak za nas biti hendikep. Ipak, bez obzira na probleme s ozljedama, nadam se da ćemo u ovoj utakmici, odnosno u nastavku prvenstva pokazati da možemo pomrsiti račune i kvalitetnim ekipama iz gornjeg doma ljestvice – podvukla je Mazija.
Odgovore li uspješno na izazov osmine finala, Zadranke će se u sljedećoj fazi natjecanja koje nosi naziv po Ružici Meglaj – Rimac susresti s nekim od nositelja: Gospićem, Jollyjem, Novim Zagrebom ili Medveščakom.


 KUP RUŽICE MEGLAJ – RIMAC




Rezultati 1. kruga (osmine finala): Dubrava – Rockwool Pula 64:61, Agram ZG – Croatia 2006 64:91.
Zaostale utakmice 1. kruga: Zadar – Studenac Omiš (srijeda, 19.30), Podravec – Pleter.