Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Potencijal potvrditi nastavkom kvalitetnog rada

07.02.2012. 23:00
Potencijal potvrditi nastavkom kvalitetnog rada


Svladavši u finalu prvu nositeljicu turnira i igračicu sa WTA ljestvice Zadranka Bernarda Pera u ponedjeljak je u Zagrebu stigla do titule Dvoranske prvakinje Hrvatske u tenisu, na kojem nisu nastupile hrvatske reprezentativke zbog obveza u FED kupu. U odlučujućem meču Pera je sa 6:4, 6:4 ispratila Zabočanku Karlu Popović te tako zaključila nastupe na turniru bez izgubljenog seta. Na putu do seniorske titule Zadranka je iza sebe ostavila i aktualne juniorske reprezentativke, odnosno prošlogodišnju prvakinju Ivanu Klepić od koje je bila bolja u polufinalu.
– Time je ovaj uspjeh još vrjedniji. Bernarda je bila suverena tijekom cijelog turnira: u prva tri meča je izgubila samo dva gema, dok je u polufinalu i finalu pokazala da se može biti uvjerljiva i u dvobojima s igračicama koje imaju WTA ranking. Ovo je odličan rezultat, a plod je njenog napornog rada i velikog talenta – naglasio je Lovre Rončević, trener 17-godišnje uzdanice Teniskog kluba Zadar 08 i hrvatskog bijelog sporta, te dodao kako je Pera uvjerljivim izdanjima na terenima Nacionalnog teniskog centra na odličan način najavila nastavak sezone:
– U travnju je očekuju nastupi na međunarodnim turnirima nagradnog fonda od 10 do 25 tisuća dolara, a prije toga će se predstaviti i na jakom juniorskom turniru u Umagu. Nadam se da će i na ovim natjecanjima pokazati da je riječ o igračici velikog potencijala, no da bi se to i ostvarilo preduvjet će biti nastavak kvalitetnog rada. Samo tako moći će i dalje napredovati i postizati zapažene rezultate – poručio je Rončević.
Osvajanjem Dvoranskog PH ljevoruka će tenisačica zasigurno napredovati na hrvatskoj juniorskoj i seniorskoj ljestvici, na kojima trenutačno zauzima 26., odnosno 21. mjesto. Na WTA ljestvici najboljih svjetskih tenisačica Pera je na 1026. poziciji.