Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Karamarko nije mogao nanijeti teške ozljede!

07.02.2014. 23:00
Karamarko nije mogao nanijeti teške ozljede!


Na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem sutkinje Dijane Grancarić jučer je nastavljeno ponovljeno suđenje umirovljenom pravosudnom policajcu Ivi Mitroviću zvanom Jovo i Šimi Karamarku zvanom Šika za višesatno mučenje i ubojstvo Mladena Divnića tijekom proslave Đurđevdana u Zelengradu 2011. godine.
Nakon što je Vrhovni sud odbacio prvu presudu Dijane Grancarić po kojoj je Mitrović dobio 10 godina zatvora, a Karamarko prisilni smještaj i liječenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, suđenje se ponavlja kako bi se utvrdili neki detalji vezani uz motiv ubojstva, ubrojivost okrivljenika i slično.
Čitao se nalaz medicinskog vještaka dr. Ante Viskovića u kojem stoji da zbog ranijih prijeloma i višestrukih operacija na desnoj ruci Karamarko nije mogao tom rukom nanijeti tako teške ozljede koje su opisane u optužnici, da bez pomoći lijeve ruke ne može stisnuti šaku te da bi u tom slučaju slomio prst.
Obrana je tražila da se taj nalaz dopuni, da se utvrdi je li mogao s takvom rukom uhvatiti pokojnog Divnića za noge i izvući ga iz kuće na dvorište. Osim toga, obrana je tražila da se ocjeni da li je mogao s nogom udarati i nanijeti opisane ozlijede s obzirom da mu je noga ozlijeđena u Domovinskom ratu i tri puta operirana. Nakon kratkog vijećanja, Sudsko vijeće je to prihvatilo te zakazalo sljedeću raspravu za 12. veljače.
Mitrovića se tereti da je teško ubojstvo počinio u neubrojivom stanju i pod utjecajem alkohola, a Karamarka za neizravnu namjeru koja je dovela do smrtnog ishoda.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU