Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prva likovna zimska radionica odijevat će maškare

07.02.2014. 23:00
Prva likovna zimska radionica odijevat će maškare


U novu obrazovnu i kalendarsku godinu Pučko otvoreno učilište Dom na žalu u Preku ušlo je s dosad najbogatijim programom. Zbog velikog interesa i raznolikosti tečajeva, seminara, radionica i igraonica, nedostajat će nam prostora da sve uskladimo i organiziramo. U dogovoru s načelnikom općine Antom Jerolimovim, pronaći ćemo dodatne prostorije tako da nijedan polaznik neće biti zakinut, kazala nam je Mladenka Mašina, ravnateljica POU Dom na žalu, čije je obrazovne programe u proteklih šest godina s uspjehom pohađalo tristotinjak polaznika. Njihov program, dodaje, demantira uvriježeni stereotip da se na otocima zimi ništa ne događa. Naprotiv, kaže, mi nudimo programe za sve uzraste, od učenja stranih jezika za predškolce do informatičkih tečajeva za umirovljenike.
Prije 20-ak dana počele su igraonice za bebe do tri godine čiji je cilj promicanje potreba ranog edukativnog poticaja u najranijoj dobi kao i svijest o tome da postoje konkretne vještine koje preporučuje Europska unija, a koje je važno početi razvijati odmah po rođenju na ispravan, pozitivan i motivirajući način. Ovaj tjedan započeli su tečajevi stranih jezika, engleski za predškolsku djecu te engleski i njemački jezik za odrasle, a u pripremi su francuski i talijanski i tečaj hrvatskoga jezika za odrasle. Prošli vikend započeo je besplatni tečaj osnova fotografije, kreće tečaj knjigovodstva, a POU Dom na žalu i ove godine nastavlja suradnju s akademskom slikaricom Manuelom Vladić Maštruko, koja će prvu zimsku radionicu, 22. i 23. veljače, posvetiti karnevalu, odnosno izradama maski.
– U skladu s prirodnim okruženjem otoka Ugljana, glavna tema bit će more, a sadržaj likovne radionice izrada je maski za glavu i kostima za tijelo. Izrađivat ćemo likove prema morskim životinjama ribama, hobotnicama, rakovima, meduzama i zvjezdačama i to tako da se maska za lice i kostim za tijelo nadopunjuju, najavljuje autorica i voditeljica radionice Manuela Vladić Maštruko.