Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrankama skupi tretmani za 100 kuna samo san

07.02.2017. 23:00
Zadrankama skupi tretmani za 100 kuna samo san


Nijedan zadarski kozmetički salon ne sudjeluje u Tjednu ljepote koji ove godine, po četvrti put, organizira Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske, a traje od 6. do 12. veljače.
Iako, kako saznajemo, nekoliko zadarskih salona ljepote jesu članovi ovog Udruženja, nitko iz Zadra se ove, kao ni prethodnih godina, nije odazvao Tjednu ljepote, unatoč činjenici da ovaj projekt ima i humanitarni karakter.
– Nažalost od početka je odaziv kolegica općenito iz Dalmacije vrlo slab. Koliko znam, do sada u ove četiri godine, niti jedan salon iz Zadra nije sudjelovao, a ove godine pridružio nam se samo Split. Žao mi je što saloni iz Dalmacije nisu više s nama jer godišnja članarina iznosi 300 kuna, a mi se kao Udruženje trudimo organizirati besplatne edukacije, seminare, edukacijska putovanja… Naime, naše je Udruženje osnovano početkom 2013. godine upravo u cilju promicanja, razvitka i unaprjeđenja kozmetičke struke. Svrha mu je potaknuti članove na aktivnosti u unapređivanju profesionalnosti kozmetičke struke kroz obrazovanje, upravljanje, savjetovanje, susrete i druženja te razmjenu iskustava – rekla je jučer Mirjana Frleža bivša predsjednica, a sada savjetnica Udruženja kozmetičara Republike Hrvatske.
Tjedan ljepote koji je počeo jučer ima za cilj, kako se moglo i pročitati na web stranicama Udruženja kozmetičara RH – promicanje kulture njege lica i tijela te pružanja što većem broju građana priliku da posjete renomirane kozmetičke salone, a ono što je iznimno važno jest činjenica kako će deset posto od cijene kotizacije, koja iznosi 400 kuna, ove godine biti donirano Udruzi Debra koja brine o oboljelima od bulozne epidermolize.
Kao što je poznato, bulozna epidermoliza znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila, zato oboljele i nazivamo “djeca leptiri”. Običan dodir može značiti novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, kirurške zahvate, stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Bebe se rađaju s bolešću, a većina su 80 do 100-tni invalidi već nakon nekoliko godina života. Udruga Debra brine o malim bolesnicima, osigurava smještaj roditelja bolesne djece za vrijeme liječenja i podiže svijest građana o toj teškoj bolesti kože.
– U prošloj akciji sudjelovalo je 55 salona iz cijele Hrvatske, a ove ih je godine preko 60 iz 11 hrvatskih gradova. Oni će tako, kroz ovaj tjedan, svojim klijentima nuditi različite kozmetičke i ‘beauty’ tretmane po fiksnoj cijeni od 100 kuna što doista nije puno, ako se zna da je vrijednost tih tretmana inače, višestruko veća, odnosno puno skuplja – dodala je Mirjana Frleža.
Možda se dogodine i poneki zadarski kozmetički salon priključi ovom sjajnom projektu te na taj način omogući svojim sugrađankama povoljan i dostupan tretman ljepote i postane dio – lanca dobrote.