Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lakše se diše

Autor: Roman Morović

30.11.2008. 23:00
Lakše se diše

Foto: Filip BRALA



Kada naše starije igračice uđu dobro u utakmicu, onda je i mlađima lakše. Ipak, najvažnije je da svih dvanaest igračica, s terena ili klupe, daju svoj doprinos i samo tako možemo pobjeđivati – mišljenja je trenerica Mazija


Više nego zadovoljne mogu biti košarkašice Zadra četvrtom ovosezonskom pobjedom. Pobijediti iskusnu Pulu te pritom nadoknaditi -8 (80:88) s gostovanja (nikad se ne zna kada može zatrebati koš razlika) itekakav su razlog za zadovoljstvo i optimizam. Oni optimističniji razmišljat će čak i o Ligi za prvaka, no trenerica Marija Mazija i njene igračice za sada su čvrsto na zemlji.
– Za sada ne razmišljamo o Ligi za prvaka. Primarni cilj uoči sezone bio je ostanak u ligi i to je prvo o čemu moramo razmišljati i što moramo ostvariti. Idemo utakmicu po utakmicu i ne opterećujemo se puno onim što će biti kasnije – kazala je nakon pobjede nad Pulom ponajbolja igračica Zadra Iva Grbas.
Upravo se na utakmici s Pulom najbolje moglo vidjeti koliko ovoj ekipi znači trojac najiskusnijih Grbas-Marin-Erslan. Kada one funkcioniraju kako treba, cijela momčad igra dobro i vrlo je važno da, i nakon odlaska sestara Vrsaljko, Zadar ima takve igračice na koje se može osloniti.
– Kada naše starije igračice (najstarija ima 22 godine, op.a.) uđu dobro u utakmicu, onda je i mlađima lakše. Ipak, najvažnije je da svih dvanaest igračica, s terena ili klupe, daju svoj doprinos i samo tako možemo pobjeđivati – mišljenja je trenerica Mazija.
Ovaj put se može zanemariti mini kriza krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada su Puljanke s 19 došle na svega tri poena zaostatka. Zadranke su ipak čitavo vrijeme kontrolirale rezultat i pobjeda nije došla u pitanje, a to je ono što je u konačnici najvažnije.
Pogled na ljestvicu kaže da će Studenac Omiš sigurno i ove sezone u Ligu za prvaka, a u posljednjem su kolu Omišanke slavile na gostovanju kod Mataša s gotovo nevjerojatnih 29:76. Zagrebačka Croatia, trenera Vladana Alanovića, druga je s omjerom 7-1, a onda slijede ekipe, među kojima je i Zadar, koje će se boriti za treće, a možda uz koji kiks Croatije, i za drugo mjesto i Ligu za prvaka.
Ipak, daleko je još rasplet. Zadranke se prije svega moraju koncentrirati na iduće kolo, a ono im u Jazine donosi Požegu. Bit će to idealna prilika da, nakon probijanja leda protiv Pule, Zadar ostvari i drugu ovosezonsku domaću pobjedu. U Požegi je pobjeda uvjerljivo otišla na stranu gošći (76:100), a kako će biti u Zadru, saznat ćemo sljedeće subote u večernjem terminu (20.30 sati) za koji su Zadranke više puta naglašavale da im izuzetno odgovara iz razloga što tada imaju i treninge.
– Ne treba nas zavarati rezultat iz Požege. One su nakon toga dovele jednu kvalitetnu igračicu koja im je pomogla da se stabiliziraju i ostvare koju pobjedu. Neće to biti nimalo laka utakmica, no sigurna sam da uz dobar pristup od prve minute pobjeda u Jazinama ne bi trebala doći u pitanje – zaključila je Mazija. Uoči ove utakmice u ekipu bi se trebala vratiti i oporavljena Ema Meštrović.