Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uhvaćena dvojica maloljetnika koji su opljačkali kiosk

Autor: Minja Gugić

07.03.2010. 23:00
Uhvaćena dvojica maloljetnika koji su opljačkali kiosk

Foto: Filip BRALA



Trgovina Bakmaz opet je opljačkana tijekom noći s petka na subotu u mjestu Raštane Gornje, kad je nepoznati počinitelj provalio u trgovinu i odnio polog iz kase, cigarete i suhomesnate proizvode.
Po izvršenoj inventuri utvrdit će se materijalna šteta.
U vremenskom razdoblju od 1. do 6. ovog mjeseca u Ninu, provaljeno je u kuću za odmor u vlasništvu 47-godišnjaka, iz koje je ukraden „LCD” televizor.
Materijalna šteta je oko tri tisuće kuna.
Slučajni prolaznik je u subotu oko 14 sati, u mjestu Vir na predjelu Lozice pronašao pet ručnih bombi u plastičnoj vrećici koje su bile odbačene u šumi.
Javio je policiji i pirotehničarima PU zadarske.
Tijekom noći s petka na subotu u ulici Alojzija Stepinca na kućnom broju 46. u mjestu Bibinje, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu Lugarevi odakle je odnio alkoholna pića i cigarete.
Materijalna šteta iznosi oko 900 kuna.
Tijekom noći s četvrtka na petak u ulici Don Mate Klarića bb u Benkovcu, lopov je nasilno otvorio vrata blindirane mijenjačnice koja služi za izmjenu papirnog novca u kovanice, u vlasništvu poduzeća Auto-blic i ukrao oko tri tisuće kuna
U vremenu od 3. do 5. ovog mjeseca u Posedarju, na predjelu Njivice, s otvorenog prostora, nepoznati je počinitelj odnio oko 450 metara pletene žice koja je u vlasništvu Općine Posedarje i kojom je bilo ograđeno sanirano odlagalište smeća. Šteta je procijenjena na oko sedam tisuća kuna.
U mjestu Preko na otoku Ugljanu u ulici Svetog Ante bb, nepoznati počinitelj je u petak poslijepodne za svega 20-tak minuta iz hodnika nezaključane kuće u vlasništvu 55-godišnjeg mještanina odnio motornu pilu marke stihl.
Pila je vrijedna oko pet tisuća kuna.
Policajci PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom i 18-godišnjakom kojom prilikom je utvrđeno da su počinili teške krađe provaljivanjem i to u dva navrata u kiosk poduzeća „Tisak”, smještenog u Zrinsko-Frankopanskoj ulici na broju 12.
Protiv dvojice mladića slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru.