Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadaća nam je razvitak našeg kraja

Autor: Branko Božić

07.03.2010. 23:00
Zadaća nam je razvitak našeg kraja


Nije naše da nosimo odijela i odlazimo u Zagreb, već je naša obveza s svima vama napraviti što više i što bolje možemo za ovaj kraj, za ove ljude i ovu našu županiju koja je prije Domovinskog rata bila marginalizirana, zapuštena i nerazvijena, istaknuo je Kalmeta
U do posljednjeg mjesta ispunjenom holu mjesne osnovne škole održana je svečana sjednica na kojoj je privlački HDZ obilježio 20 obljetnicu osnutka i postojanja te svog uspješnog rada.
Pored brojnih članova HDZ-a iz Općine Privlaka, od najstarijeg 82 godišnjeg Jakova Grbića do najmlađe 11-mjesečne članice Ana-Marije Mustać te njihovih stranačkih simpatizera i gostiju, svečanost su svojom nazočnošću uveličali predsjednik Županijskog HDZ-a i ministar Božidar Kalmeta, saborski zastupnici Ivo Grbić, Nevenka Marinović i Branko Kutija, zadarski župan Stipe Zrilić, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Kažo Kolanović te drugi gosti i uzvanici.
– U kući našeg stranačkog kolege Tonćija Zankija u Privlaci sastajali smo se u ilegali jer su nas već tada okarakterizirali strankom opasnih namjera. No, mi se ni pod cijenu života nismo nikoga plašili te smo 3. ožujka 1990. godine s početkom u 11 sati osnovali ondašnji Mjesni Odbor HDZ-a Privlaka u kojeg su izabrani Albert Tomašić, Boris Glavan, Ante Grbić Prcin, Ruža Zanki, Darinko Mustać, Branko Begonja, Nikica Mustać, Marica Kršlović i Ante Jurac. Ponosni smo što smo od formiranja naše općine 1997. godine zadržali kontinuitet vlasti kao apsolutni ili relativni pobjednici na svim dosada održanim izborima, istaknuo je predsjednik privlačkog HDZ-a Boris Glavan.
– Naše konkretno djelovanje ogleda se u izgradnji i modernizaciji lokalnih cesta i putova, izgradnji vodovodnog sustava Zrmanja, početku gradnje sustava odvodnje, razvoju gospodarskih zona. Želim s ovog našeg skupa poslati jasnu poruku kako mi privlački HDZ-ovci bezrezervno podržavamo našu predsjednicu i premijerku gospođu Jadranku Kosor, istaknuo je Glavan.
Načelnik Ive Surić je rekao kako je prilikom utemeljenja HDZ -a u Privlaci imao devet godina.
– Ja se iskreno nadam da ću svojim radom i zalaganjem opravdati uloženi trud moje stranke tijekom ovih 20 godina.
Ministar Kalmeta istaknuo je da HDZ živi s ovom općinom, a nije poput onih koji dolaze samo za vrijeme izbora.
– Nije naše da nosimo odijela i odlazimo u Zagreb, već je naša obveza s svima vama napraviti što više i što bolje možemo za ovaj kraj, za ove ljude i ovu našu županiju koja je prije Domovinskog rata bila marginalizirana, zapuštena i nerazvijena. Mnogi su na nas ljubomorni zbog toga, ali mi nikome ništa ne otimamo nego svojim zajedništvom, sposobnošću i ljubavlju prema svome kraju to ostvarujemo. Primjer tome je i izgradnja nove trajektne luke u Gaženici koja će koštati oko 220 milijuna kuna rekao je Kalmeta.
– Kad je u pitanju Vlada i kriza u kojoj se nalazimo, onda vam moram kazati da je ovo vjerojatno najteža godina u ekonomskom i gospodarskom smislu od osnivanja i formiranja hrvatske države. Riječ je praktički o cjelosvjetskoj krizi koja nije samo hrvatski fenomen. Mi svaki dan u Vladi o tome razgovaramo i pronalazimo nova rješenja zajedno sa hrvatskim gospodarstvenicima. No, gospodarski pokazatelji i procjene makroekonomista govore da bi u zadnjem tromjesečju ove godine gospodarska slika zemlje trebala biti bolja, najavio je on, apelirajući da se stranačka vrata otvaraju mladim, sposobnim i poduzetnim ljudima, jer moto HDZ-a je raditi i izgrađivati nove vrijednosti.