Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kako je nastao hit

07.03.2011. 23:00
Kako je nastao hit


Nakon prvog kruga natjecanja Zadrani su zasjeli na visoko drugo mjesto na ljestvici


Na početku sezone vaterpolisti s Višnjika bili su nepoznanica i sebi i ostatku konkurencije iz Prve B lige. Njihov premijerni nastup u Makarskoj, unatoč porazu, davao je naznake da bismo ove godine mogli gledati neki novi Zadar, no malo tko je mogao predvidjeti ono što je uslijedilo. Nadolazećih šest ispita izabranici Gorana Jovančevića apsolvirali su upisavši maksimalnih 18 bodova, te tako nakon prvog kruga natjecanja zasjeli na visoko drugo mjesto na ljestvici. Je li njihov impresivan niz plod slučajnosti ili nedovoljno kvalitetne lige? Ne – činjeničan je odgovor. Naime, od izgradnje zatvorenog plivališta na Višnjiku Zadrani su pred sebe postavili jasno zacrtani cilj: ići iz utakmice u utakmicu, pritom se ne obazirati na rezultat, već sve napore uložiti u stvaranje momčadi “na duge staze”. A tako su već nakon jedne sezone iz bazena na Višnjiku “isplivali” Marin Stipić, Aleksandar Raić, Marko Šarić, prvi među uzdanicama čije vrijeme tek dolazi. Priključio im se i godinu dana iskusniji ostatak momčadi, odnosno ovosezonske pridošlice: Bobanović, Gledec i Marcelić, pa je Zadar prvi dio Lige okončao upisavši u svoju povijest jedno od ljepših poglavlja. S obzirom da se još uvijek radi o mahom mladom timu, bilo je logično očekivati barem povremene oscilacije rezultata, no ni one se nisu dogodile. Imali su Zadrani uspona i podova tijekom nekoliko dvoboja, posebice na prošlotjednom gostovanju u Zagrebu, no trobod je i tada potvrdio društvo s Višnjika kao jednog od favorita prvenstva, odnosno kao momčad koja može pobijediti i onda kada se ne predstavi u najboljem svijetlu.
Sličan scenarij odvijao se i za vrijeme subotnjeg derbija, u srazu županijskih suparnika. Zadrani su u susret sedmog kola ušli furiozno, činilo se da će Biograđani, osim prvog poraza, s Višnjika ponijeti i izrazito neugodnu uspomenu. No događanja od kraja druge četvrtine pa do kraja utakmice opravdala su očekivanja svih onih koji su se nadali uzbudljivom i neizvjesnom susretu, jednom riječi – derbiju. 
Momčad iz kraljevskog grada pokazala je da će ove sezone pomrsiti račune mnogima, a njihov angažiran pristup bio je jamstvo raspleta koji će se dogoditi tek u posljednjim minutama. No Zadrani su ponovno “raspleli” u svoju korist, dajući pritom svojoj igri još jednu pozitivnu dimenziju. Drugi put u dva tjedna bili su odlučni ne ispustiti bodove, makar im je u završnicama voda obilato ulazila u uši. Goran Jovančević, trener Zadra, kazao je da već spomenute oscilacije ne bi bile začuđujuće u nastavku prvenstva, no ako se one i dogode, Zadrani su već sada zaslužili naziv “hita sezone”. Po svemu sudeći, izglednije je da će tu i tamo “fulati” neku notu, ali da će melodija ostati nepromijenjena.
 


Prva B liga




Rezultati 7. kola: Zadar – Biograd  8:5, Siscia – Galeb 10:13, Kruna Osijek  – Zagreb 10:16, Delfin – Opatija 6:12.
Redoslijed: Galeb MR, Zadar 18, Opatija 15, Biograd 12, Siscia, Delfin 6, Zagreb, Kruna Osijek 3
 U 8. kolu (19./20. ožujka) igraju: Zadar 1952 –  Galeb, Kruna Osijek – Biograd, Opatija – Zagreb,  Siscia – Delfin.