Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novi prosvjed u Zadru u 18 sati

07.03.2011. 23:00
Novi prosvjed u Zadru u 18 sati


Nakon početnih reakcija Zadrani u srijedu nastavljaju s prosvjedima. Prosvjed koji počinje u  18 sati će, kao i ostali  prosvjedi u Hrvatskoj, imati  za cilj iskazivanje nezadovoljstva općim stanjem u državi,  te će se zahtijevati ostavka  postojeće Vlade i prijevremeni izbori.
Okupljanje će početi na Narodnom trgu, gdje će  prosvjednici imati priliku  obratiti se javnosti, iznijeti  svoje stavove i razloge za nezadovoljstvo radom Vlade.  Prosvjednici će zatim Kalelargom prošetati do Foruma  gdje će prisutni moći na komadu papira napisati neke od  poteza sadašnje vlasti, za koje  smatraju da su zaslužili stajati  na stupu srama. Organizatori  pozivaju se sve nezadovoljne  građani neka se odazovu, uzmu papir u ruke, napišu što ih  smeta i zalijepe to na stup.  Nakon Foruma, prosvjedna  povorka krenut će do Pozdrava Suncu, te opet natrag do  Narodnog trga.
– Riječ o mirnom prosvjedu,  pozivamo građane da  dođu u što većem broju i podrže prosvjed svojim transparentima, zviždaljkama i ostalim raspoloživim rekvizitima,  poručili su organizatori.
Pripremnom sastanku na  „Kapetanskom”, uz većinom mlađe aktiviste, ovaj puta pridružili su se i neki stariji nezadovoljni građani. Pisali su se  novi transparenti te artikulirali i usuglašavali stavovi.