Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobijedili smo sami sebe

07.03.2011. 23:00
Pobijedili smo sami sebe


Smatram da “pjesnici” nisu ništa kvalitetnija momčad od nas i da s maksimumom zalaganja i pametnom igrom, naravno, pod uvjetom da ne radimo velike pogreške, možemo do boda u Kranjčevićevoj. Pa i do sva tri, zašto ne – kazao je Ježina


Svi mogu biti jedinstveni u jednoj ocjeni, nikada lošiji Hajduk u subotu je na Stanovima pobijedio Zadar i to isključivo nakon pogrešaka domaće momčadi. Ako jedna momčad tijekom 90 minuta ne stvori niti jednu stopostotnu prigodu onda može pobijediti jedino ako im suparnik svojom nepromišljenošću i pogreškama to dopusti. A prvoligaš sa Stanova upravo je to i učinio, Splićanima je u dva navrata darovao dvije prigode za zgoditak, a oni su ponuđeno prihvatili. Zadar je posebno u prvom poluvremenu bio bolja momčad, a u nastavku utakmice obje su momčadi bile podjednako loše. Ako to dvoje “zbrojimo” Zadar je trebao pobijediti Hajduk, a dogodilo se obrnuto.
– Svi smo bili razočarani nakon subotnje utakmice s Hajdukom. Splićani praktički nisu stvorili niti jednu priliku, a na kraju su sa Stanova odnijeli sva tri boda. Drugim riječima sami smo sebe pobijedili – kazivao je u ponedjeljak ujutro Antonio Ježina, Zadrov vratar.
– Dogodila su nam se dva velika kiksa, a Hajduk je dovoljno iskusna i kvalitetna momčad da to iskoristi. Jednostavno mi nije jasno što se u tim trenucima dogodilo, pokušavam razmišljati i na način jesam li mogao bolje reagirati. Kod prvog gola sam čekao na sredini jer je lopta u svakom trenutku moga pogoditi nekoga od suparničkih igrača u glavu. Međutim, ona je prošla do druge vratnice gdje je bio Buljat. Pripremio sam se kako bih eventualno obranio njegov udarac, a na kraju on loptu nije uopće dirao i završila je u našoj mreži. Kod drugog gola opet čudna situacija, Ljubičić je ostao sam kao duh na drugoj vratnici i nije mu bilo teško zatresti mrežu. Odlučio sam se izletiti na tu loptu, ali sam bio prekratak. U svakom slučaju ostajem pri onom što sam rekao na početku, sami smo sebe pobijedili i isključivo mi snosimo krivicu za ovaj poraz.
Zadar je u prvom poluvremenu odigrao vrlo kvalitetno, stvorio 2-3 izgledne šanse, a Hajduka onemogućio u svim nastojanjima da dođe do domaćih vratiju.
– Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, upravo onako kako smo se i dogovorili. Što nam se u drugom poluvremenu dogodilo sam Bog zna. Kao da je na teren istrčala neka druga momčad. Primili smo taj nesretni zgoditak u vrlo nezgodno vrijeme i nakon toga smo pali. Smatram da smo protiv ovako nemoćnog Hajduka morali osvojiti barem bod.
Kako smanjiti te crne rupe u obrani Zadra i povećati efikasnost u napadu?
– Činjenica je da smo veći dio obje utakmice, i one u Vinkovcima i ove na Stanovima odigrali vrlo kvalitetno u igri prema natrag. Međutim, razlika je što u Vinkovcima nismo dozvolili da nam se dogodi niti jedan kiks, čak i u situaciji kada smo bili s deset igrača na terenu. Protiv Hajduka nas je ta dekoncentracija koštala tri boda. Ponavljam, svima nam je žao zbog toga, ali ipak će puno važnije utakmice biti protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Mislim da igrom iz Vinkovaca i onom iz prvog poluvremena protiv Hajduka možemo svima parirati i osvajati bodove. Što se tiče napada evidentno nam nedostaje Želimir Terkeš, ali to nam ne smije biti nikakvo opravdanje jer svatko tko igra mora davati svoj maksimum. Vjerujem da ćemo uskoro proraditi i u tom segmentu.
Bilo bi dobro da to bude u Kranjćevićevoj gdje već u petak gostujete kod Zagreba.
– Zagrebaši su pomalo kiksali u prvom proljetnom kolu i odigrali neriješeno sa Šibenikom na svom terenu. Međutim, u ovom kolu su se iskupili za to pobijedivši u gostima jaki Inter na njihovom terenu. Smatram da nisu ništa kvalitetnija momčad od nas i da s maksimumom zalaganja i pametnom igrom, naravno pod uvjetom da ne radimo velike pogreške, možemo do boda u Kranjčevićevoj. Pa i do sva tri, zašto ne – kazao je na kraju razgovora Ježina.