Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Priprema za završnicu Eurolige

07.03.2011. 23:00
Priprema za završnicu Eurolige


Moramo gledati na sebe u toj utakmici. Valja dobro pripremiti staze i ući u dvoboj maksimalno. Iako smo prvenstvo manje-više riješili, početkom idućeg mjeseca nas očekuje Final four Europske lige i svaka utakmica prije toga nam treba biti dobra priprema za to


Kuglači Zadra će u subotu nastaviti svoj put prema savršenom skoru u Prvoj ligi. Nakon 16 kola imaju omjer 16:0, tako da će u preostalih šest utakmica pokušati napraviti ono što je naizgled nemoguće, a to je prvenstvo završiti bez jednog poraza i bez neodlučenog dvoboja. Prva prepreka na tom putu bit će im u subotu sastav splitskog Poštara, koji gostuje u Zadru.
– Naravno da smo favoriti. Teško je reći da nismo favoriti kada imamo omjer 16:0 – rekao je kuglač Zadra Branislav Bogdanović, koji nije želio biti nerealan.
– Da igramo kod njih u gostima možda bih i bio oprezniji, ali zaista nema dvojbe tko je autsajder u ovoj utakmici. Kod nas u Mocirama ipak smo mi gospodari.
Nije Osječanin u redovima Zadra želio niti podcijeniti Splićane koji također imaju izvrsnu sezonu. Trenutačno se nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, a često ih se spominjalo kao najpozitivnije iznenađenje prvenstva.
– Radi se definitivno o jakoj momčadi. Oni su, doduše, prošlom kolu poraženi kod kuće od Konikoma i to ih je sigurno poljuljalo, tako da smatram da kod nas nemaju previše šansi. Ali mi prije svega moramo gledati na sebe u toj utakmici. Valja dobro pripremiti staze i ući u dvoboj maksimalno. Iako smo prvenstvo manje-više riješili, početkom idućeg mjeseca nas očekuje Final four Europske lige i svaka utakmica prije toga nam treba biti dobra priprema za to.
U polufinalu Europske lige očekuje vas momčad Podbrezove. Baš su vas Slovaci u finalu Svjetskog Kupa pobijedili i postali svjetski prvaci.
– Nadam se da je vrijeme da im vratimo. Radi se o zaista moćnoj momčadi. Na kraju krajeva, oni su svjetski prvaci. Zaista su jaki ove sezone i to će biti pravi ratnički dvoboj.
Ali i Zadar ove sezone izgleda opasno?
– Pa nisu valjda ovih 16:0 slučajnost. A i mislim da smo i u Euroligi, pogotovo protiv Victorije Bamberg dokazali koliko smo jaki. Definitivno nismo bez šansi. Idemo se u Njemačku na Final four potući. Baš je Podbrezova jedina momčad ove sezone koja nas je uspjela pobijediti u svim natjecanjima. Želimo im ovaj put to vratiti.