Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bivšoj trudnoj podstanarki prijetio pred suprugom i djetetom u njezinu domu!

Autor: Minja Gugić

07.03.2013. 23:00
Bivšoj trudnoj podstanarki prijetio pred suprugom i djetetom u njezinu domu!

Foto: FAH



Vlado Jozić je angažirao Alena Buknu i Roberta Žgelu koji već imaju iskustva u “sličnim stvarima”. Iz Vinkovaca su doputovali u Zadar i Jozićevoj bivšoj podstanarki uz prijetnje, tražili pet tisuća eura na ime neplaćene stanarine


Zajedničkim snagama zadarski i vinkovački policajci razriješili su slučaj iznude, a trojica osumnjičenih muškaraca uhvaćeni su i uhićeni u srijedu u Vinkovcima te ih je policija dovela na – “mjesto zločina” u Zadar gdje su završili u prostorijama PU zadarske na kriminalističkom istraživanju.
Kako smo uspjeli saznati, radi se o Vladi Joziću, 57-godišnjaku koji je glavni lik cijele priče i organizator, njegovi pomagači bili su Alen Bukna 42-godišnjak iz Vinkovaca i njegov vršnjak i sugrađanin – Robert Žgela.
Najprije je krenuo “klasičnom” i već uobičajenom metodom zastrašivanja i uznemiravanja telefonom, a onda je uz pomoć dvojice prijatelja krenuo u Zadar i potražio svoju bivšu 32-godišnju podstanarku, sada na njezinoj zadarskoj adresi u Ulici Franje baruna Trenka gdje živi s obitelji. Došli su u njezin dom te joj pred suprugom i malim djetetom prijetili iako je trudna. Tražili su od nje nekoliko desetaka tisuća kuna. No nesretna žena se, unatoč strahu i šoku, uspjela snaći i dokopati svog mobitela te pozvati u pomoć zadarske policajce.


 REAGIRANJE




U dnevnom listu Zadarski list dana 8. ožujka 2013. godine u rubrici Crna kronika, na str. broj 39, objavljen je članak autora Minje Gugić s naslovom “Bivšoj trudnoj podstanarki prijetio pred suprugom i djetetom u njezinu domu!”
U navedenom članku novinar je protivno zakonu objavio puno ime i prezime podnositelja ovog zahtjeva, iako je odredbom čl. 204. Zakona o kaznenom postupku propisano da su podaci o istovjetnosti osobe protiv koje je podnesena kaznena prijava tajni, čije kršenje za sobom povlači odgovornost zbog kaznenog djela povrede tajnsoti postupaka. U samom naslovu, kao i u daljnjem tekstu članka naveden je niz neistinitih navoda, pa tako ne odgovara istini da bi podnositelj ovog zahtjeva Vlado Jozić “prijetio” bivšoj podstanarki, kao niti da je angažirao dvije osobe koje “već imaju iskustva u sličnim stvarima”, kao niti da je Vlado Jozić “glavni lik i organizator cijele priče”, čime se netočno aludira na kriminalno ponašanje kojeg nije bilo. Konačno, potpuno je netočan navod da bi Vlado Jozić “krenuo klasičnom i već uobičajenom metodom zastrašivanja i uznemiravanja telefonom”. Naime, Vlado Jozić niti je kome prijetio, niti je ikoga zastašivao, niti telefonski, niti u neposrednom kontaktu, te su takvim navodima povrijeđeni njegov ugled, čast i dostojanstvo.
Nasuprot svim navedenim neistinama, Vlado Jozić nikada nije bio u sukobu sa zakonom bilo koje vrste, već se radi o uzornom građaninu koji je bio sudionik Domovinskog rata kroz cijelo njegovo trajanje, koji uživa ugled u mjestu svojeg življenja kao uredan obiteljski čovjek, otac četvero djece, od kojih su troje maloljetni.
Slijedom neistinitih navoda gospodin Jozić trpi nesagledivu štetu, kao i pogoršanje svojeg zdravstvenog stanja jer boluje od teškog oblika dijabetesa, te ovim putem zahtjeva da glavni urednik i nakladnik, sukladno Zakonu o medijima, makar djelomično ublaže nastalu štetu objavom ispravka objavljene informacije odnosno objavom isprike zbog povrede privatnosti, ugleda, časti i dostojanstva.
Vlado Jozić