Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Izbjegavanje policije putem Facebook dojava

Autor: Irena Jurjević

07.03.2013. 23:00
Izbjegavanje policije putem Facebook dojava


Teška vremena nose i “snalažljive” mjere, ako želite sačuvati koju kunu u džepu. A kada su u pitanju policijske kazne, jedno zaustavljanje vam može odnijeti i cijelu plaću. U svega nekoliko dana otkako je osnovana, Facebook stranica “Policija zaustavlja – ZADAR” skupila je već nevjerojatnih 950 “lajkova” građana koji uredno dojavljuju ili koriste dojave o policijskim patrolama po Zadru.
– Doprinesite svojim objavama, izbjegnite nepotrebne kazne i pomognite drugima da ih izbjegnu, poručuju osnivači stranice koju opisuju kao mjesto ‘gdje možete doznati lokaciju ili objaviti lokaciju (u inbox ili wall) na kojoj ste vidjeli policijsku patrolu koja zaustavlja ili mjeri brzinu vožnje i piše kazne’.
Patrola u Sv. Petru, zaustavljanje oko podne pored Peglice, patrole na izlazu iz grada prema Bibinjama – dio je dojava koje se tamo mogu naći, a sudeći po interesu građana, ali i njihovim plitkim džepovima, ova stranica bi tijekom narednih mjeseci mogla postati zanimljiv fenomen građanske solidarnosti.
A za sve one koji se svojim automobilom upute i izvan granica Zadarske županije, već je osnovana i Facebook stranica “Policija zaustavlja – ŠIBENIK”.