Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Krenuli su potezi očajnika

Autor: Viktor Bogut

07.03.2013. 23:00
Krenuli su potezi očajnika

Foto: Vedran SITNICA



Prvo je doveden Dwight Thorne, a onda su otvorena vrata treninga. Zapravo, čini se sve da se iscijeđena i potonula momčad Zadra osvježi. Jer nije da Zadar nema igrača koji mogu dobivati utakmice i ostati u ligi. To Zadrani mogu, ali pitanje je koliko i oni sami u to vjeruju. A za dobiti Radnički morat će odigrati prije svega hrabro, a onda i kvalitetno


Tri kola prije kraja ABA lige u KK Zadar odlučili su otvoriti popodnevne treninge. Koliko god se traži logike u tome, jasno postaje da je to u konačnici ništa drugo nego potez očajnika. Jer Zadar igra užasno, u zadnje vrijeme igrači Ante Nazora ne mogu doći niti do prilike za pobjedu, načeti su ozljedama, po tko zna koji put se dovode novi “playevi”, a čini se da im jednostavno ništa ne ide za rukom. Suci ih baš ne preferiraju, suparničke momčadi ih lako iščitaju, igrači ne dobivaju plaću, a Zadar se polako ali sigurno postavio u poziciju momčadi koja je glavni favorit za ispadanje iz lige.
Sedam poraza i samo jedna pobjede Zadar su prikovali na dno s omjerom 7:16. Isti omjer imaju Mađari i Široki. Davljenici su Split i Cibona s jednom pobjedom više.
Ako ćemo gledati realno, Splićani su u najtežoj situaciji, jer u iduća tri kola dva puta gostuju i to u zadnjem kolu u Zadru. Ukoliko ostane razlika između Zadra i Splita ovakva i baš ta utakmica bude odlučivala o posljednjoj poziciji, Zadru će biti dovoljna samo pobjeda, jer je već slavio u Splitu.
No kako Zadrani igraju u zadnje vrijeme slavlje protiv Radničkog na Višnjku i ne čini se izvjesno.
I zato su krenuli potezi očajnika. Prvo je doveden Dwight Thorne, koji je u Grčkoj imao solidnu, ali ne impresivnu statistiku. Sada su otvorena vrata treninga. Zapravo čini se sve da se iscijeđena i potonula momčad Zadra osvježi. Jer nije da Zadar nema igrača koji mogu dobivati utakmice i ostati u ligi. To Zadrani mogu, ali pitanje je koliko i oni sami u to vjeruju.