Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U Zaprešiću bez bijele zastave

Autor: Viktor Bogut

07.03.2013. 23:00
U Zaprešiću bez bijele zastave


Zaprešić je za sada na svom terenu nepobjediv. Imaju u sastavu 12 vrlo kvalitetnih igrača, tako da imaju zaista mnogo mogućnosti za rotacije. Mora se priznati da su oni u tom dvoboju favoriti – kazao je trener Zadra Šime Mijolović pred utakmicu sezone


Vrhunsku kuglačku predstavu mogli su vidjeti gledatelji koji su prošlu subotu pohodili Mocire. U goste Zadru stigao je vrlo jaki Konikom Osijek, a ulog je bio ostanak u igri za osvajanje titule prvaka. Slavonci u zadnje vrijeme igraju odlično, a u Zadru su bili vrlo blizu pobjedi. A to bi značilo da bi oni ostali u igri za titulu, a Zadrani bi doživjeli drugi poraz za redom koji bi ih poprilično udaljio od željenog cilja. Vodili su igrači Konikom Osijeka 3:1, a u zadnjem paru im je nastupao Mario Mušanić, jedan od najboljih igrače lige. No, hrabri i euforični Zadrani uspjeli su okrenuti rezultat i stići do velike pobjede.
– Zaista smo se mnogo pripremali za tu utakmicu. Pogotovo na psihološkom planu. Znali smo da imamo snage za odigrati dobro, ali morali smo biti stabilni u glavama. To smo uspjeli napraviti. Motiv nam je bio na vrhuncu, odigrali smo u potpunosti u skladu s dogovorom, a uspjeli smo ih i s nekoliko rošada iznenaditi – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović.
Iako je nakon prvog para bilo 1:1, Zadrani su baš radi prednosti u drvima imali ogromnu prednost, ali ona je ubrzo nestali. Osječani su šokirali domaću momčad u drugom paru i ostvarili dvije pobjede i poveli sa 3:1.
– U drugi par smo krenuli s Lukom Bolančom i Stankom Čotom. Očekivali smo da će Čota reagirati kvalitetnije. Niti Bolanča nije izdržao taj pritisak. Ipak je on mlad igrač i nije odigrao na razini svojih igara ove sezone. Nismo bili tada u dobroj situaciji, ali smo vjerovali u naš zadnji par, Marija Baljka i Kostadina Maneva.
Vremena za slavlje nema, jer u subotu Zadrane očekuje vjerojatno najvažniji dvoboj sezone. Dvije najbolje momčadi i (trenutačno) djelitelji prvog mjesta se sastaju. Ali valja napomenuti da Zaprešić dočekuje Zadrane.
– Tražit ćemo način da ih iznenadimo, jer smo svjesni što možemo dobiti pobjedom. Vjerujem da imamo snage za ostvariti pobjedu – zaključio je Mijolović.