Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Katarina Bebek nova direktorica Zlatne luke

07.03.2017. 23:00
Katarina Bebek nova direktorica Zlatne luke


Katarina Bebek iz Debeljaka nova je direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o. za komunalne djelatnosti. Tako su na sjednici Općinskog vijeća Općine Sukošan, uz 10 glasova za i tri protiv, odlučili vijećnici koji sačinjavaju skupštinu navedenog komunalnog društva.
Pod predsjedanjem predsjednika Vijeća Tomislava Dražića nazočili su svi vijećnici, načelnik i donačelnik, Ante Martinac i Davor Smolić Ročak, te bivši i sadašnji direktor komunalnog poduzeća, Milan Ročak i Katarina Bebek. Zapisnik je vodila bacc. admin. publ Lucija Dijan iz Općinske uprave.
– Nismo protiv novog direktora, već protiv procedure izbora. Trebalo je provesti javni natječaj a ne imenovanje, sukus je primjedbi Marina Kerana, Miroslava Raspovića i Šime Dijana Kapetana iz oporbenog SDP-a.
Nova direktorica bacc.oec. Katarina Bebek (30) dosadašnja je administrativna tajnica u komunalnom poduzeću.
– Shodno Zakonu o komunalnom o komunalnom gospodarstvu i Zakonu o trgovačkim društvima, direktora imenuje i razrješava Vijeće jedinice lokalne samouprave. Zakonom nije predviđen javni natječaj, objašnjavao je načelnik Martinac, te je nastavio:
– Navedena odluka je donesena na sjednici Vijeća u prosincu, kad je usvojena odluka o usklađenju Statua komunalnog društva Zlatna luka sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu, podsjetio je načelnik Martinac.
Dosadašnji direktor Milan Ročak dobio je 4,5-godišnji radni spor s HAC-om i samo dva mjeseca nakon što je dobio novi mandat direktora vraća se na svoje staro radno mjesto prvog vatrogasca Hrvatskih autocesta, šefa Odjela za vatrogasnu operativu.
– Izborom direktora iz komunalnog društva nastavlja se kontinuitet rada s ljudima koji su sposobni provesti povjerene im zadatke, rekao je Ročak.
Dosadašnji direktor za svoj dosadašnji rad dobio je pohvale, od vlasti i oporbe.
– Komunalno društvo ostavljam s godišnjim proračunom od 5 milijuna, tehnički opremljeno i kadrovski osposobljeno, s ljudima koji će i dalje uspješno i učinkovito nastaviti kontinuitet rada u mom direktorskom mandatu u trajanju od četiri godine i dva mjeseca, poručio je Ročak.
Direktorica bacc. oec. Katarina Bebek rođena Torbarina nastavlja kontinuitet čelnog čovjeka komunalnog društva iz Debeljaka. Prethodni direktori, Elvis Dražić i Milan Ročak, također su bili Debeljačani.