Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Obranom srušiti Crikvenicu

Autor: Andrija Prović

07.04.2010. 22:00
Obranom srušiti Crikvenicu

Foto: Vedran SITNICA



Ako od uvodnih minuta krenemo dobro i čvrsto u obrani, smatram da Crikvenica nema velikih šansi u Mocirama
Rukometaše iz Mocira za dva dana očekuje jedan od najtežih ovosezonskih dvoboja. U goste im stiže trećeplasirana Crikvenica protiv koje će tražiti bodove neophodne za ostanak u vrhu Dukat prvoligaške ljestvice, odnosno ulazak u Premijer ligu. Samopouzdanje pred derbi 21. kola Zadar Slad je pronašao u dobrom izdanju u Solinu, ali i pokazao da nakon duže vremena može biti ubojit s pozicije desnog krila. S osam postignutih golova Šime Humbolt je podsjetio da nije zaboravio igrati rukomet te da bi u šest odlučujućih utakmica mogao biti važna prevaga na stranu “plavih”.
– Nisam zadovoljan svojim igrama u proljetnom dijelu prvenstva. Cijelu sam karijeru proveo na desnom vanjskom, dok mi je ovo tek druga sezona na krilu. U tranziciji s jedne na drugu poziciju možemo potražiti djelomičan uzrok mojih lošijih partija, no ne i opravdanje. Mogu puno bolje – kaže Humbolt.
Najbolji dokaz tomu vaše je Solinsko izdanje. Iako momčad iz grada na Jadru nije protivnik po mjeri Zadra, radilo se o prijelomnoj utakmici u koju ste ušli pod pritiskom imperativa. Slično je bilo i protiv Gorice kada ste zabili u ključnim trenutcima. Čini se tako da Šime Humbolt proradi onda kada je najpotrebnije.
– Jedan sam od najiskusnijih igrača pa stoga nije čudo da u određenim utakmicama preuzmem odgovornost. To se desilo u našem posljednjem dvoboju u Solinu. Stvorile su se prilike koje sam znao iskoristiti, no, to ne znači da isto nije mogao napraviti i netko od mojih suigrača. Bitno je da momčad igra dobro, a tko će se pritom istaknuti, nije važno.
Kako teku pripreme za operaciju Crikvenica?
– Mnogo radimo na obrani jer je ona ključ svega. Ako odigramo dobro u defenzivnom dijelu, u napadu se mora otvoriti. Također, odlučit će i naš ulazak u utakmicu. Ako od uvodnih minuta krenemo dobro i čvrsto u obrani, smatram da Crikvenica nema velikih šansi u Mocirama.
U istom kolu Gorica će ugostiti Senj. Mogu li Senjani iznenaditi u drugom derbiju te vam tako otvoriti put do povratka na vodeću poziciju?
– Teško. Gorica je izraziti favorit, bez obzira na dobro posloženu momčad Senja. Uz to, smatram da je Gorica već jednom nogom u Premijer ligi.
Uz Crikvenicu, u Mocirama dočekujete i najuvjerljiviju momčad proljetnog dijela – Arenu. Ipak, bez obzira na snagu i rezultate ova dva sastava, najteži ispiti do kraja prvenstva očekuju vas na gostovanjima kod Ivančice i Senja?
– Slažem se. Dobit ćemo sve domaće utakmice, no to nam ne vrijedi ako posustanemo na nekom od gostovanja. Izgubimo li samo jednu od šest preostalih utakmica, teško ćemo zadržati drugu poziciju.


 JERAKOV POVRATAK U IVANCU?


Iako je Nino Jerak najavio da se nakon Solina vraća u momčad, na jednom od treninga opet je osjetio bolove u koljenu te će zbog njih biti prisiljen na nešto duži oporavak. Prema posljednjim informacijama, razigravač Zadar Slada trebao bi biti spreman do susreta 22. kola i gostovanja kod Ivančice.