Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Biciklisti se nisu uplašili nevremena

07.04.2012. 22:00
Biciklisti se nisu uplašili nevremena


U subotu je četvrtu godinu zaredom održana biciklijada “Od Branimira do Branimira”, sve masovnija i popularnija sportsko-rekreativna manifestacije.
Okupljanje biciklista na dogovorenom mjestu kod kavane Branimir na Branimirovoj obali u Zadru trajalo je od 9 do 10 sati. Nakon što je obavljen prijavak i evidencijski zapis svih sudionika malo iza deset sati krenulo se po već zadanoj ruti. Prvi su biciklisti prevalivši rutu od 21.1 kilometara na odrediše u Nin stigli oko 11.05 sati.  Kako nakon napornog puta nitko ne bi ostao gladan i žedan, za sve sudionike članovi Udruge kuhara Zadarske županije predvođena Brankom i Renatom Kraljevom pripremili su u velikom kuharskom loncu preko 250 porcija paštašute začinjene rajčicom i pečenom šunkom.
Budući da ovog puta vremenske prilike (stalna prijetnja proloma oblaka) nisu u nastavku dopustile planirana tradicionalna natjecanja za mlađe bicikliste, krenulo se sa uručivanjem poklon paketa, dara policije RH i zadarskog Biciklističkog kluba. Njih su iz ruku Silvije Gulan dobili najstariji sudionici: Šime Bajlo, Zdravko Zubak, Luka Jakovljević, Mišo Volarević i Loreta Belić te najmlađi, Mauro Dundović, Iva Peido i Tomislav Teofilov. Posebno priznanje uručeno je 6-godišnjem Antoniu Sturneli, zbog toga što je na svom biciklu bez ičije pomoći sa strane odvozio cijelu dionicu Zadar-Nin.