Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjeda i korak dalje od titule

Autor: Viktor Bogut

07.04.2013. 22:00
Pobjeda i korak dalje od titule

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Očekivano su kuglači Zadra na svom terenu došli do pobjede u 21. kolu domaćeg prvenstva. Medveščak 1958 nije bio dovoljno kvalitetan suparnik da ugrozi pobjedu Zadra, ali je uspio osvojiti dva poena. S druge je strane, u isto vrijeme, Zaprešić sa 8:0 svladao Željezničara i na taj način prije posljednjeg kola zadržao vodstvo na prvenstvenoj ljestvici i dodatno povećao razliku u poenima koja će u konačnici biti ključna, ukoliko nakon zadnjeg kola dvije momčadi budu imale isti broj bodova.
Zadrani se, dakle, moraju nadati da će u posljednjem kolu Zaprešić izgubiti s većom razlikom od 5:3, a da će u isto vrijeme sastav iz Mocira sa 8:0 slaviti u Osijeku kod Kandit Premijera.
Inače, što se tiče subotnje utakmice Zadrani su nakon prve izmjene vodili s 2:0. Kostadin Manev je tijesno slavio protiv Mrkonjića, dok je Luka Ukalović nakon fantastične utakmice bio bolji od bivšeg igrača Zadra i jednog od najboljih hrvatskih kuglača Branislava Bogdanovića. Nakon odigrane utakmice rezultat je bio 2:2 u setovima, ali je Ukalović zbog bolje razlike u drvima (662:628) osvojio poen za Zadar. U drugoj izmjeni iznenadio je zadarske kuglače Džapina-Bajić koji je nakon fantastične partije pobijedio Kostadina Maneva, dok se Zadranin Stanko Čota lako razračunao sa Sedlarom. Isto je u posljednjoj izmjeni pošlo za rukom i Mariju Baljku, koji je svladao Nikolu Dragaša sa 4:0, no Čedomir Alić kojeg je, nakon dva seta, zamijenio Josip Skorić nisu uspjeli slaviti protiv Milivojevića, tako da je Zadar u konačnici izgubio dva vrijedna boda.