Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Baradićev predmet preuzelo Općinsko državno odvjetništvo

07.04.2016. 22:00
Baradićev predmet preuzelo Općinsko državno odvjetništvo


Županijsko državno odvjetništvo predmet stankovačkog  načelnika Željka Baradića delegiralo je Općinskom državnom odvjetništvu. Baradić je, kako znamo, DORH-u prijavljen zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je na nezakonit način stekao vojni  stan u Zadru.
U DORH-u su nam prije mjesec dana rekli kako je slučaj proslijeđen  Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a oni su ga sada dali u  obradu ODO-u. O fazi u kojoj je trenutno ovaj predmet, općinska državna odvjetnica Marijana Stipić kazala nam je kako se provode izvidi i još  nije donijeta državnoodvjetnička odluka. Kada ona bude donijeta konačno će se znati koliko je anonimna prijava protiv Baradića bila utemeljena.
Baradića se u prijavi tereti da je odjavio boravak u rodnim Banjevcima  i prijavio ga u Zadru kako bi stekao uvjete za dobivanje stana Ministarstva obrane. U prijavi se navode i precizni datumi Baradićeve navodne  odjave prebivališta, pa ga se proziva da je  31. listopada 2000. godine odjavio prebivalište u Banjevcima i prijavio se u Zadru. Prema navodima u  kaznenoj prijavi, to je učinio radi dobivanja vojnog stana  na Relji. Podnositelji prijave tvrde kako je već imao riješeno stambeno pitanje u Banjevcima, ali je to prikrio.
Baradić je sve optužbe odbacio kazavši kako je to sve hrpa laži, te da  Odvjetništvo neće pronaći ništa jer je stan dobio kao djelatna vojna osoba. Uvjeren je da je prijava djelo njegovih političkih oponenata i kao takva neosnovana.