Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Đanijev koncert koji Zadrani dugo čekaju

07.04.2016. 22:00
Đanijev koncert koji Zadrani dugo čekaju


– Jedan dio bit će posvećen festivalima Melodije Istre i Kvarnera te šibenskoj Šansoni, dok će jedan dio biti posvećen isključivo Zadranima, kazao je jučer Đani
U povodu proglašenja Zadra kao napoželjnije europske destinacije zadarski pjevač Đani Maršan održati će koncert „Zadar u srcu”. Na koncertu će nastupiti i Maršanovi prijatelji Amenda Stošić, Karin Kuljanić, Krešimir Perović, Darko Štifanić, klapa Kaleta, klapa Donat, klapa Sol iz Paga, klapa Kamik iz Kostrene, orkestar prof. V. Babina, gudački trio Veljak i prateći vokali A. Babića. Koncert će se održati u HNK Zadar u četvrtak, 21. travnja, a Maršan je na novinskoj konferenciji u Gradskoj loži istaknuo kako Zadar i zaslužuje epitet najbolje europske takve destinacije.
“Sjajan grad”
– Zadar je sjajan grad i sretan sam da ću koncert moći napraviti upravo ovdje. U svojoj 40-godišnjoj u Zadru sam cjelovečernji koncert samostalno održao prvi put prije sedam godina u Arsenalu, a drugi to će biti u HNK Zadar.
Na upit zašto je prošlo toliko godina između dva koncerta Maršan je kazao kako do sada nije bilo prigode.
– Okolnosti su bile takve da se to jednostavno nije dogodilo. A i ne treba se puno pojavljivati u javnosti, ne želim dosaditi, kazao je pjevač.
Na dvosatnom koncertu Maršan će nastojati obuhvatiti najveći dio svoje glazbene karijere.
Koncert će se snimati
– Jedan dio bit će posvećen festivalima Melodije Istre i Kvarnera te šibenskoj Šansoni, dok će jedan dio biti posvećen isključivo Zadranima. Sa mnom će nastupiti i drugi glazbenici, redom profesionalci, a koncert će biti sniman te kasnije reproduciran, kazao je Maršan.
Zadovoljstvo gostovanja i nastupa s Marašnom iskazao je i Petar Bajlo iz klape Kaleta, istaknuvši kako je on jedan od onih koji je odrastao na Đanijevim pjesmama.
– A ima nas još jako puno takvih. I dugo smo čekali na ovaj koncert u Zadru. Bit će mi čast nastupiti s Đanijem Maršanom na pozornici i očekujem jako dobar odaziv, kazao je Bajlo.
Ulaznice će se moći nabaviti po cijenama od 70 i 80 kuna na blagajni HNK Zadar.