Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ponosni na Noela Lakića, svog državnog prvaka u matematici

07.04.2016. 22:00
Ponosni na Noela Lakića, svog  državnog prvaka  u matematici


– Dosta truda i odricanja uložio sam pripremajući se za državno natjecanje. Ne postoji bolji osjećaj nego biti prvak države u matematici, rekao je Noel
Noel Lakić, učenik 8. b. razreda Osnovne škole Šime Budinića državni je prvak iz matematike. Prestižnu nagradu mladi je matematičar osvojio na Državnom prvenstvu iz matematike koje se od 4. do  6. travnja održalo u Primoštenu.
Noelu je ovo četvrto sudjelovanje na državnim prvenstvima iz matematike na koje je krenuo u petom razredu. A na svima je ostvario zapažene rezultate. Ipak, kazao je, ovo je kruna njegovog uloženog rada,  truda i odricanja.
– Ne postoji bolji osjećaj nego biti prvak države u matematici, kazao je  Noel.
Njemu u čast, ali i njegovoj mentorici profesorici Anki Martinović, te  učiteljici od prvog do četvrtog razreda Dolores Nanić, ravnatelj Ivan  Čular zajedno sa djelatnicima i učenicima škole jučer je pripremio prigodan svečani program. Uz prigodne čestitke ravnatelj je napomenuo  kako je Noel kandidat za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju,  Matematičkoj olimpijadi.
Svojim školskim kolegama Noel je kazao kako zadaci na Državnom prvenstvu iz matematike nisu bili nimalo lagani. Morao se žrtvovati i puno  raditi kako bi se s ponosom mogao podičiti titulom najboljeg matematičara u državi, među osmašima.
– Najveća podrška mi je obitelj, to mi puno znači. Također hvala i mojoj mentorici koja me dobro pripremila, rekao je Noel, a na pitanje koliko  se dugo pripremao za državno natjecanje prizano je kako je svaki dan  vježbao po dva sata.
– Nisam mogao spavati do kasno subotama, morao sam ustajati već u  osam ujutro i vježbati, kazao je Noel, a njegova ponosna majka prišapnula je kako s riječima nije vješt kao sa brojevima.
Noel će uskoro krenuti u srednju školu, a odluka koju će upisati nije  bila teška.
– Upisat ću MIOC, kratko je rekao mladi matematičar.
Noelova mentorica, profesorica Anka Martinović kratko je kazala kako  joj je drago što je djelomično i ona zaslužna za Noelov uspjeh.
Na Državnom prvenstvu iz matematike u petom razredu Noel je osvojio svoju drugu po redu nagradu, u sedmom razredu treću po redu, a ove  godine je prisustvovao i Državnom natjecanju iz informatike gdje je ostvario 15. mjesto.
Po završetku prigodnog programa ravnatelj Čular uručio je i prigodne  poklone, a nakon toga uslijedio je i najslađi dio svečanosti – kolači za  državnog prvaka.