Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ubojstvo Josipe Bačić dodijeljeno sucu Hrvoju Viskoviću

07.04.2016. 22:00
Ubojstvo Josipe Bačić dodijeljeno sucu Hrvoju Viskoviću


Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je optužnicu protiv 22-godišnjeg Hrvoja Domobrana Kneževića kojom ga zadarsko Županijsko državno odvjetništvo tereti za teško ubojstvo godinu dana mlađe djevojke Josipe Bačić. Događaj se zbio koncem studenog prošle godine u podvelebitskom mjestu Modrič.
Spis je dodijeljen sucu Hrvoju Viskoviću koji bi uskoro trebao zakazati i prvo ročište, a s kojeg će, kako neslužbeno doznajemo, biti izuzeta javnost zbog mladićeve neubrojivosti u vrijeme počinjenja kaznenog djela.
Županijsko državno odvjetništvo mladića, koji se od 27. studenog 2015. godine nalazi u istražnom zatvoru, tereti da je u noći s 26. na 27. studenog u obiteljskoj kući u mjestu Modrič (općina Jasenice), nakon konzumacije opojne droge, usmrtio svoju djevojku nakon prepirke. U optužnici se navodi kako je fizički nasrnuo na nju te joj uporabom nekoliko predmeta zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu, a ponajviše u predjelu vrata i glave, kao i ubodnu ranu lijeve strane vrata.
Za ovo teško kazneno djelo zakon predviđa dugogodišnju zatvorsku kaznu, no čini se kako ga je mladić počinio pod utjecajem opojne droge, odnosno speeda, što je umanjilo njegovu razboritost. Kako se neslužbeno moglo doznati on je djevojku izmasakrirao, a potom okupao te pripremio PVC vreću kako bi se riješio njezina tijela. No nakon gotovo cijelog dana provedena uz njezino truplo sam se predao policajcima kojima je prethodno na telefon kazao: “Napravio sam pizdariju”.
Mladi par bio je četiri godine u vezi, a nakon stravičnog događaja moglo se čuti kako su i ranije imali problema te da su se često svađali pa i tukli. Razlog tome navodno je bila upravo droga, a obitelj ubijene djevojke medijima se požalila kako su sumnjali da je ubojica i nju “navukao”.
Je li to zaista i bilo tako, bit će poznato nakon što sudac Visković započne raspravu.