Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvorski: Ostvarili smo 90 posto obećanog

07.04.2017. 22:00
Dvorski: Ostvarili smo 90 posto obećanog


Zadarski MODES započeo je jučer predizbornu kampanju konferencijom za medije tijekom koje su iznijeli rezime četverogodišnjeg mandata svoje koalicije s HDZ-om, zaključivši kako su “ostvarili čak 90 posto svojih obećanja”. Nisu se još htjeli izjasniti izlaze li na izbore sami ili u koaliciji jer bi to, kazao je njihov predsjednik Rudolf Dvorski, bilo nekorektno prema potencijalnim partnerima s kojima su u završnoj fazi pregovora, a tada bi trebali obznaniti i tko su im kandidati za grad i županiju. Konferenciji su nazočili i MODES-ov dogradonačelnik Ivica Vlakić, pročelnica Andreja Baraba, vijećnik Ante Periša te drugi članovi.
Dvorski je naglasio kako su u politiku ušli čista obraza, a takvi i izlaze iz ovih mandata.
– Ovom konferencijom građanima želimo prenijeti poruku o ostvarenim rezultatima u protekle četiri godine. Tada smo u koaliciju ušli isključivo zato da gradu i županiji donesemo neke promjene – kazao je Dvorski, navodeći sve što je njihova stranka napravila, počevši od Odvodnje koju je preuzeo njihov član Ante Šikić.
– Inzistirali smo da se na određena mjesta, poput Odvodnje, stave ljudi koji su spremni provesti kvalitetne promjene jer je jedna od gorućih tema pred zadnje lokalne izbore bio pročišćivač. Taj je problem riješen u 95-postotnom obujmu. Druga stvar na koju smo ponosni Upravni je odjel za graditeljstvo Grada Zadra koji je ranije izazivao prezir građana. Zahvaljujući našem čovjeku, Hrvoju Baranoviću, postigli smo da su svi građani ravnopravni u dobivanju građevinske dozvole i potrebnih dokumenata. Prije je to išlo okolnim putem, a sada je prosjek izdavanja dozvole od primitka dokumentacije 34 dana. Nismo dozvolili povećanje cijena na plažama, a izborili smo se i za uvođenje rodiljnih naknada. Zašto sve ovo govorim? Jer želim da se vidi da smo radili isključivo na dobrobit društva – kazao je Dvorski.
Konferenciju je zaključio obećanjem da će nakon izbora, naravno ukoliko dođu na vlast, ostvariti kapitalni projekt stambeni fond grada Zadra.
– Cilj nam je sagraditi minimalno sto stanova za dugoročni najam uz mogućnost otkupa, što će nas koštati 35.760.000 kuna – rekao je Dvorski.