Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vican predložena za predsjednicu UV-a Agencije za znanost i visoko obrazovanje

07.04.2017. 22:00
Vican predložena za predsjednicu UV-a Agencije za znanost i visoko obrazovanje


Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru predložena je za novu predsjednicu Upravnoga vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Hrvatskom saboru prijedlog je sa zatvorene sjednice uputila Vlada, a razlog razrješenja predsjednika i članova Upravnoga vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje je istek mandata.
Za novu predsjednicu i članove Upravnoga vijeća Agencije, od kojih predsjednika i dva člana predlaže Vlada Republike Hrvatske, jednog člana predlaže Rektorski zbor, jednog člana predlaže Vijeće veleučilišta i visokih škola, jednog člana predlaže nacionalno vijeće nadležno za znanost, jednog člana predlaže nacionalno vijeće nadležno za visoko obrazovanje, te jednog člana predlaže Hrvatski studentski zbor, predloženi su: prof. dr. sc. Dijana Vican, prof. dr. sc. Drago Šubarić, prof. dr. sc. Aleksandar Jakir, prof. dr. sc. Branko Matulić, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, prof. dr. sc. Gordana Rusak, prof. dr. sc. Marko Petrak i Matej Boras, priopćeno je iz Vlade.
Dijana Vican do sada je obnašala i dužnost državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (2008. – 2011.), a krajem siječnja imenovana je za predsjednicu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.