Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vrhunska vina u hotelu Kolovare

Autor: Katina Vrsaljko

07.05.2009. 22:00
Vrhunska vina u hotelu Kolovare

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Uz svoju primarnu, turističku djelatnost, Hotel Kolovare slovi kao poslovno-kongresni hotel stoga smo željeli našim gostima pružiti mogućnost uživanja u dobrim vinima, rekao je Hrvoje Šestan, direktor hotela Kolovare
Hotel Kolovare jučer je na svečanom otvorenju svoje nove vinoteke, uz predstavljanje raznih vrsta vina, obilat švedski stol i pjesmu Tomislava Bralića i klape Intrade, ugostio brojne poznate Zadrane među kojima su Živko Kolega, Stipe Zrilić, Stanko Zrilić, Zvonko Šupe, Branko Kutija, Pino Gjergja, Kristijan Magaš i brojni drugi.
Slavlje je kratkim pozdravnim govorom otvorio Zvonimir Sunara, producent HTV-a, zbog dugogodišnjeg prijateljstva s vlasnikom hotela Milanom Miletićem, a i općenito s hotelom Kolovare.
– Ovakav hotel s četiri zvjezdice i odličnom uslugom zaslužuje vrhunsku vinoteku i sad je i ima, rekao je Sunara.
Službeni dio kratko je trajao, naročito zato što je švedski stol, prepun raznih slatkih i slanih delicija svojim izgledom i mirisom privlačio uzvanike, a uz takvu hranu nije bilo teško degustirati vina iz nove vinoteke. Uz to, atmosferu su održavali uvijek popularni Tomislav Bralić i klapa Intrade.
Vinoteku sačinjavaju podjednako hrvatska i strana vina. Vina domaćih proizvođača podijeljena su na ona koja potječu iz hrvatskog primorja, srednje i južne Dalmacije, sjeverne Dalmacije i kontinentalne Hrvatske, a od stranih ponuđena su slovenska, austrijska, talijanska, francuska, španjolska, čileanska te iz SAD-a. Osim što su u njoj kvalitetna vina, vinoteka je lijepo uređena i upotpunjuje izgled hotela.
Otvaranjem vinoteke zadovoljan je i direktor hotela Kolovare, Hrvoje Šestan.
– Uz svoju primarnu, turističku djelatnost, Hotel Kolovare slovi kao poslovno-kongresni hotel stoga smo željeli našim gostima pružiti mogućnost uživanja u dobrim vinima te još veći komoditet. Samo otvorenje pokazuje dobar interes ljudi, a ubuduće ćemo organizirati razne degustacije te povezivanje različitih vrsta vina s određenom hranom, rekao je Šestan.
Otvaranjem vinoteke hotela Kolovare turistička ponuda grada Zadra postala je još bogatija.