Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Otvoren “Arbanasi – Bibinje 2010.”

Autor: Andrija Prović

07.05.2010. 22:00
Otvoren “Arbanasi – Bibinje 2010.”

Foto: Vedran SITNICA



U sportskoj dvorani Osnovne škole Krune Krstića jučer je svečano otvoren sedmi Međunarodni odbojkaški turnir
“Arbanasi – Bibinje 2010.”. Prigodni govori dogradonačelnika Darka Kasapa, ravnateljice škole Jasmine Matešić, odnosno nastupi klape Kolibrići i plesne skupine Floorshakers crew bili su uvertira u natjecanje koje je ove godine namijenjeno igračicama rođenim 1995. godine i mlađima. Turnir traje do deveti svibnja (nedjelja), a nastupit će ukupno deset ekipa iz Rumunjske, Nizozemske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Za razliku od prijašnjih izdanja, utakmice će se odigravati u dvije dvorane. Uz onu u Arbanasima, OŠ Stjepana Radića iz Bibinja ugostit će preostalih pet ekipa, a Bibinjci su ujedno i suorganizatori manifestacije.
– Ove godine smo organizirali turnir za mlađe kadetkinje kao nagradu za njihove ovogodišnje uspjehe. Konkurencija će biti izrazito jaka, a pritom niti jedna ekipa nije autsajder. Nadam se da ćemo se naći u samom vrhu, odnosno da će naše igračice ponijeti neke od nagrada namijenjenih najboljim ekipama i pojedincima – kaže Karlo Lisica, trener Arbanasa i najzaslužniji za organizaciju turnira.
 Na turniru sudjeluju:  Mures, Oradea (Rumunjska), Apeldoorn (Nizozemska), Široki Brijeg (BiH), Nasice, Pozega, Posedarje, Donat, Bibinje i Arbanasi (Hrvatska).