Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Franić: Zbog Ivkovića su studenti i đaci bili gladni!

07.05.2012. 22:00
Franić: Zbog Ivkovića su studenti i đaci bili gladni!


Franić je naglasio kako je šteta koju je ravnatelj pričinio Domu preko četiri milijuna kuna. Ivkovićev odvjetnik ponudio mu je rješenje spora mirnim putem, ali pod uvjetom da se javno ispriča i povuče sve svoje tvrdnje, no Franić je to kategorički odbio naglašavajući kako stoji iza svake svoje riječi


Pod optužbama da je oklevetao ravnatelja Đačkog doma u Zadru Milu Ivkovića, na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru jučer je sjeo Boris Franić (62), zadarski “zviždač” i nekadašnji kuhar u Domu.
Ivković, koji je zbog toga protiv Franića podnio privatnu tužbu, jučer se nije pojavio na sudu, a njegov odvjetnik Ante Krajina opravdao ga je službenim putem. No, poručio je kako je voljan spor riješiti mirnim putem.
– Moj klijent voljan je spor riješiti mirnim putem, ali pod uvjetom da mu se Franić u svim medijima u kojima ga je svojevremeno oklevetao, ispriča i objavi demantij svih tih navoda – rekao je Krajina navodeći kako će se o naknadi štete kasnije očitovati.
No, optuženi Franić odbio je bilo kakav kompromis tvrdeći kako i dalje stoji iza svake izgovorene riječi.
– Da, istina je da sam ga nazvao kriminalcem. Istina je i da sam mu u nekoliko navrata rekao da se može sramiti, da potkrada đake i studente, da su oni zbog toga gladni te da to nije njegova djedovina – odrješito je potvrdio Franić nakon čitanja optužnice. Još je i naglasio kako nije istina da je Ivkoviću tada rekao: “Još ćemo se mi sresti, platit ćeš mi”. Franić je potom iznio svoju obranu kronološki navodeći događaje koji su prethodili tužbi za klevetu. Ispričao je kako je još prije pet godina protiv ravnatelja Mile Ivkovića, podnio kaznenu prijavu za nesavjesno poslovanje, zloporabu ovlasti i kršenje zakona o javnoj nabavi. Do saznanja na kojima je temeljio tu prijavu, došao je putem otpremnica koje su mu kao kuharu bile dostupne.
– Budući da su otpremnice bile u tri primjerka ja sam jedan zadržavao za sebe. Od kuhara u jednom hotelu pribavio sam otpremnice za iste artikle od istog dostavljača. Usporedio sam ih i vidio da su isti artikli na isti dan isporuke Domu bili naplaćivani i do triput više nego u tom zadarskom hotelu – pojasnio je Franić, dodajući kako se ista stvar događala s nabavkom voća i povrća te mesa koje se fakturiralo preko fantomske tvrtke “Mesopromet Šime”. Još je naveo kako se kulminacija sukoba između njega i ravnatelja Ivkovića dogodila u lipnju nakon što je on vidio svoju platnu listu.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA