Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Miočić: Pitanja su mi bila teža od prosjeka

07.05.2012. 22:00


Kviz je takav da nema nasumičnog odabira natjecatelja iz studija nego su znali da sam im ja gost. Ne kažem ja da se oni mene boje jer tučem ljude, nego zato jer znaju da im mogu uzeti novce, kaže Miočić


Fanatik kvizova, kako sam sebe naziva, Mirko Miočić iz “Rtine kraj Zadra”, u nedjelju je navečer, nakon dugo vremena, ponovno gostovao na malim ekranima. Kod Tarika Filipovića, u HTV-ovom kvizu “Sve u 7” nije osvojio ni lipe, “pao” je na trećem pitanju, a njegovo gostovanje izazvalo je reakciju javnosti, posebno forumaša spomenutog kviza ili elektronskih medija koji su o ovome izvjestili.
Komentari velikom većinom idu u smjeru toga da su Miočiću bila teža pitanja od prosjeka ovog kviza.
– Slažem se i mislim da su mi pitanja bila prilično teža nego drugima, a pratim ovaj kviz od početka. Kviz je takav da nema nasumičnog odabira natjecatelja iz studija nego su znali da sam im ja gost. Ne kažem ja da se oni mene boje jer tučem ljude, nego zato jer znaju da im mogu uzeti novce, kaže Miočić i spominje statistiku koja kaže da je prosječni natjecatelj u Milijunašu osvojio 43.000 kuna.
Ovdje se to ne dogodi gotovo nikad. Po 15 natjecatelja kući ode bez lipe, pa jedna djevojka osvoji 4 tisuće, pa jedna bakica osvoji 20 tisuća, pa sve opet ispočetka, kaže Miočić.
Smatra kako je kviz “Sve u 7” puno gori i puno manje zanimljiv od Milijunaša. Miočić je u studiju proveo tek petnaestak minuta i odgovarao na ukupno 3 pitanja.
Treće i za Miočića konačno pitanje bilo je koji američki grad u svom imenu krije poštenog i skromnog Rimljanina. Točan odgovor bio je grad Cincinnati, a riječ je bila o Rimljaninu Luciju Cincinatu koji je bio simbol rimskih vrlina.
– “Sve u 7” je kao naopako postavljeni Milijunaš. Milijunaš je zanimljiviji jer što natjecatelj više napreduje, osvaja više novaca, dok je ovdje obrnuto. Koncept je prilično klimav. Slabost kviza potvrđuje i to što mu je licenca prodana u tek nekoliko zemalja, dok je licenca za Milijunaš prodana u čak 128 zemalja svijeta i prikazuje se desetljećima. Uistinu ne znam zašto ga je HTV prekinuo.
Miočić ipak nije ljut niti razočaran, i kaže kako bi se odmah prijavio da HTV krene s nekim novim kvizom.
– Pa naravno, ja kvizove obožavam. Bio sam 42 puta na kvizovima, na snimanjima osobno, ne računajući jokere “zovi” ili telefonske kvizeve. Kvizovi su moja ljubav i uvijek mi je zadovoljstvo na njima sudjelovati, zaključuje Miočić.