Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

“Pao” i peti Zadranin – skiper koji je kokain trebao dovesti u Hrvatsku

07.05.2012. 22:00
“Pao” i peti Zadranin – skiper koji je kokain trebao dovesti u Hrvatsku


Nakon što je u teritorijalnim vodama Dominikanske Republike, Italiji i Hrvatskoj prošli tjedan razbijena međunarodna dilerska skupina, kojoj su pripadala i četvorica Zadrana, ta je priča u ponedjeljak dobila svoj novi, neslužbeni nastavak.
Prema do sada poznatim informacijama prvi su u ruke policiji pali Zlatko Ugarković zvani Patak, Ivan Šango i Murteranin Marinko Mikulandra koje su pripadnici američke DEA-e i dominikanske policije uhvatili sa 176 kilograma “čistog” kokaina na privatnoj brodici. Odmah nakon njih u Italiji je uhvaćen Šangov stric Milivoj, dok je u Zadru u obiteljskoj kući policija “pokupila” poznatog zadarskog ugostitelja, vinara i vlasnika elitnog kafića Kulf, Elvisa Mužanovića Keca.
Prema izvorima bliskim istrazi istovremeno je u Zadru uhićen i Dražen Miletić. Mužanović je navodno bio “boss” ove skupine, a Miletić skiper koji je čekao “signal” prvouhićenih kako bi u Italiji preuzeo kokain i dovezao ga do hrvatske obale. On je navodno trebao preuzeti tek jedan dio od ukupnih 176 kilograma bijelog praha te ga prevesti u marinu u Murteru gdje Mužanović, Ugarković i Mikulandra imaju kuće i mini-flotu. No, s Miletićevim uhićenjem cijeloj priči nije kraj. Domaće i strane policije i agencije koje su više od godinu dana motrile spomenutu skupinu tragaju za još nekoliko aktera što znači kako bi uskoro mogla uslijediti još neka uhićenja.
O kojim karikama u ovom organiziranom lancu je riječ, nije se moglo doznati, a tek prema neslužbenim informacijama, traga se za još dvjema osobama.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA