Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pudar: Nemam ništa pozitivno reći ni o jednom momku u ovoj momčadi

07.05.2017. 22:00
Pudar: Nemam ništa pozitivno reći ni o jednom momku u ovoj momčadi


Sada se već naveliko može govoriti o velikoj krizi rezultata u NK Zadru. I sedmu utakmicu zaredom momčad sa Stanova nije pobijedila. Dapače, u 30. kolu doživjeli su još jedan poraz, ovoga puta kod posljednjeplasirane momčadi prvenstva Omiša. Iako je Zadar dobro krenuo u utakmicu i imao nekoliko prilika, domaćin je preko Šime Puljića u 20. minuti poveo. Zadar je najbolju priliku, ili točnije dvije u istoj akciji, imao u 44. minuti kada su se, najprije Blažević, a potom i Brlić mogli upisati u u strijelce. U nastavku utakmice momčad Ivana Pudara imala je terensku inicijativu, ali jalovu što su Omišani kaznili u 72. minuti preko Marina Koštića. Zadar je i nakon toga stvarao prilike, ali ih i promašivao. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Vlatko Blaževićje postigao počasni zgoditak za momčad sa Stanova. Mala je to utjeha za Zadrane koji su od dolaska Ivana Pudara na klupu Zadra zabilježili tek jednu pobjedu i to protiv Kamena dva dana nakon što je Zvonimir Jurić prepustio klupu svom nasljedniku. Prethodno je upravo Jurić s ovom momčadi ostvario dvije uzastopne pobjede nakon što je trenersku poziciju napustio Josip Butić. Trener Pudar se nikako ne može pohvaliti svojom statistikom, u osam utakmica, zabilježio je jednu pobjedu, tri remija i četiri poraza. Ukupno šest bodova od mogućih 24. Jednostavno premalo. Nakon novog poraza u Omišu trener Pudar se obrušio na svoje igrače i poprilično ih iskritizirao svaljujući svu odgovornost na njih.
– Teško je dati komentar ove utakmice. Ovo jednostavno nije imalo nikakve veze s nogometom – kazivao je nakon utakmice u Omišu Ivan Pudar, trener Zadra.
– Selekcija ovih igrača Zadra, način ponašanja, odnos prema klubu, igri i svemu ostalome sušta su suprotnost od onoga što se radi na treningu i što im se govori da rade. Zašto to rade, što im je u glavama, ne znam. Hvala Bogu bliži se kraj prvenstva i s obzirom na plan Zadra za sljedeću sezonu ja jednostavno ne mogu reći pozitivno ni o jednom momku u ovoj momčadi.
Omiš je u ovoj utakmici poveo, ali Zadar je i prije i poslije tog zgoditka imao odlične prilike.
– Ne znam što kazati. Naš igrač šalje loptu prema suparničkoj mreži, a njegov suigrač uklizava i praktički s gol crte izbacuje loptu. To još nisam vidio u svome životu. Što je rekao pokojni Biće Mladinić ‘koliko ljubiš balun, toliko će ti u životu vratiti’. Evidentno je da ga moji igrači ne vole, da je sve ovo njima napor, kao da im je teško zatrčati se ili pokriti igrača. Ponavljam, ne znam tko je napravio selekciju, ali ona jednostavno nije bila dobra.
Sedam utakmica Zadar ne zna za pobjedu što svakako nije za pohvalu.
– Ja u svojoj karijeri nisam imao sedam utakmica zaredom bez pobjede, to je jednostavno bilo nemoguće. Ono na čemu se inzistira na treningu je igra, šutiranje i kombinacije. Vidljivo je na našim utakmicama od kada sam ja došao je da imamo puno šansi, ali zašto ne daju golove teško je reći. Ja ne mogu ući u igru i zabiti ga. Znači da njihova kvaliteta nije na nivou. Očito će za sljedeću sezonu trebati dovesti bolje igrače.