Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Učenici Šime Budinića uspješni na natjecanjima i na pozornici

Autor: Katina Vrsaljko

07.06.2010. 22:00
Učenici Šime Budinića uspješni na natjecanjima i na pozornici

Foto: Adam VIDAS



Ovaj dan je posvećen svima onima koji su svojim znanjem predstavljali našu školu, ali i svima onima koji svojim osmijesima šire pozitivnu energiju i omogućuju da se ovdje svi osjećaju kao doma, kazao je Ivan Čular, ravnatelj OŠ Šime Budinića
Osnovna škola Šime Budinića jučer je proslavila 37. godinu postojanja raznovrsnom priredbom i dodjelom nagrada najuspješnijim učenicima. U predvorju prepunom učenika, roditelja, školskih djelatnika i uzvanika, školski zbor pod voditeljstvom profesora Tomislava Pehara izvedbom “Lijepe naše” otvorio je školsku priredbu.
Program su vodili mali voditelji Anđela, Andro i Ana, a prisutnima je dobrodošlicu poželio Ivan Čular, ravnatelj škole, koji je posebno pozdravio Doroteu Kamber-Kontić, zamjenicu pročelnika gradskog Odjela za odgoj i školstvo te Željka Kovačevića, predsjednika Udruge prijatelja OŠ Šime Budinića.
– Ovo je prilika da se podsjetimo uspjeha naših učenika. Imali su zapažene rezultate na županijskim natjecanjima iz raznih predmeta, a posebice iz matematike i tehničke kulture te su sudjelovali na regionalnom natjecanju iz matematike, tehničke kulture i sporta, točnije plivanja, a kruna svega su osvojena državna natjecanja. Naša je škola pobijedila na svehrvatskom ekološkom kvizu “Lijepa naša” te na državnoj smotri Lidrano, ponosno je rekao ravnatelj.
Kako je dodao, OŠ Šime Budinića sudjeluje i u važnim međunarodnim projektima, kao što je UNICEF-ov projekt “Škola bez nasilja”, UNESCO-ov ekološki projekt SEMEP te Ekološka problematika i zaštita voda.
– Ovaj dan je posvećen svima onima koji su svojim znanjem predstavljali našu školu, ali i svima onima koji svojim osmijesima šire pozitivnu energiju i omogućuju da se ovdje svi osjećaju kao doma, kazao je Čular.
Na pozornici su se nastavili izmjenjivati mladi pjevači, plesači, svirači, glumci i lutkari, a na kraju su svi zajedno zapjevali s pjevačem Ivicom Sikirićem Ićom. Prvo je školski zbor otpjevao pjesmu “Pivaj klapo”, potom je uslijedio igrokaz “Vikend za sve”, koji je pripremila učiteljica Snježana Bodrožić, a odigrali učenici 4.e razreda.
Potom je nastupila dječja klapa Kolibrići koju vodi Milko Belevski, a zajedno s njima i publika je zapjevala “Kalelargu”.
Uslijedio je solo nastup Petre Ivoš iz 6.b razreda koja je oduševila suvremenim plesom, nakon čega su prvi put u ovoj školi svoje umijeće pokazali i lutkari. U lutkarskoj predstavi “Klupko dobrote”, koju su pod voditeljstvom pedagoginje Diane Mađerić, odigrali učenici 8. razreda, Snjeguljica, Pepeljuga i Trnoružica odluče uzeti stvar u svoje ruke, udružiti se i spasiti se od zlih maćeha i vile, i to bez pomoći prinčeva.
Nakon lutkara, publiku su užarili Romeo Vrkić i Mateo Košta duetom gitara te izvedba mladog plesnog para iz Plesnog studija “Jedan”. Ana Ivanov iz 8.c je izvela violinsku skladbu, a učenici 2.e razreda su odigrali igrokaz “Što nam je na duši”, koji je pripremila učiteljica Rajka Lovretić.
Uslijedila je dodjela nagrada. Prvo su podijeljene zahvalnice gostujućim izvođačima – klapi Kolibrići, Plesnom studiju “Jedan” i Ići, a najuspješniji učenici na natjecanjima dobili su enciklopedije, USB-stickove ili majice s logom škole.


 NAGRAĐENI


Nagrađeni su: Tereza Plantak, Ivanica Župan, Tina Dražević, Josip Jukić, Patricia Joza, Zara Škibola, Niko Jurlina, Anton Kontić, Antonio Gospić, Stjepan Grgić, Lucija Ikić, Toni Sorić, Cvita Torić, Lora Surić, Helena Pletikosić, Lara Maričić, Lucija Zubak, Roko Ukalović, Lovre Magaš, Jakov Stanić, Grgo Kučina, Alen Šopić i Sandra Dobrić.