Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zbog uloge kurira kokaina četiri godine iza rešetaka

07.06.2011. 22:00
Zbog uloge kurira kokaina četiri godine iza rešetaka


Malogajski je od kolovoza do početka listopada prošle godine od nepoznate osobe kojoj tijekom suđenja nije želio otkriti ime, nabavljao drogu i dalje prodavao. Uhvaćen je sa sveukupno oko 200 grama kokaina koji je trebao predati jednoj osobi iz Rijeke


Bivšem zaštitaru Draganu Malogajskom (43) Vrhovni sud RH u cijelosti je potvrdio presudu zadarskog Županijskog suda kojom je on zbog uloge kurira kokaina osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine. 
Presudu je u veljači ove godine Malogajskom izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Radman.
– Iz njegove obrane proizilazi da je u inkriminirano vrijeme bio kurir te je i sam priznao da je bio u doticaju s drogom, ali poriče da ju je posjedovao i prodavao. No, u njegovu su stanu nađene vage s tragovima kokaina, što dokazuje da ih je koristio kako bi točno izvagao količine droge. Osim toga, da je nije prodavao ne bi mogao živjeti jer su njegove potrebe bile veće od njegovih legalnih primanja. Sve to govori da se bavio drogom i prodavao je – naglasio je tada u obrazloženju presude sudac Radman.
A, prema optužnici, on je od kolovoza do početka listopada prošle godine od nepoznate osobe kojoj tijekom suđenja nije želio otkriti ime, nabavljao kokain i dalje prodavao. Uhvaćen je 5. listopada prošle godine u Ulici Ante Starčevića u blizini jednog kafića, a po povratku iz Zagreba sa četiri paketića i sveukupno oko 200 grama kokaina koji je dalje trebao predati jednoj osobi iz Rijeke. Kasnijom pretragom njegova stana policajci su još pronašli dvije digitalne vage, no on se branio kako su to vage njegove majke.
Malogajski je na sudu priznao djelo i izrazio kajanje što mu je Sudsko vijeće i cijenilo kao olakotnu okolnost.
– Drogu sam trebao prenijeti iz Zagreba u Zadar i predati Riječaninu. Na taj sam način samo želio vratiti dugove u koje sam bio upao, a za obavljeni sam “posao” trebao dobiti 800 eura. Bio sam u stvarno teškoj financijskoj situaciji i bio sam primoran ovo napraviti. Jako se kajem i teško mi je zbog svega. Pogotovo mi je teško što sam svojim roditeljima nanio toliku bol jer oni su dobri ljudi i uzorni građani. Nakon što sam uhićen, majka mi je završila na hitnoj pomoći, a otac je zbog sramote dao otkaz u tvrtki u kojoj je radio – priznao je među ostalim u svojoj obrani Malogajski. Priznao je i da je prije nego što je uhićen još dva puta prenosio drogu. Jednom za sto, a drugi put za 200 eura.
Dragan Malogajski u pritvoru se nalazi od početka listopada prošle godine.