Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Na festivalu prodavali balone punjene “plinom za smijanje”

Autor: Minja Gugić

07.06.2013. 22:00
Na festivalu prodavali balone punjene “plinom za smijanje”


Britanci nisu uhićeni zbog plina, jer on nije na popisu opojnih sredstava, već zato što nisu imali dozvolu za rad i prodaju balona


Nije ništa strašno, ali je svakako zanimljivo kako su zadarski policajci uhvatili nestašne Britance koji su “snifali” i prodavali tzv. “rajski plin”.
Radi se o dvojici iz Velike Bitanije u dobi od 24 i 45 godina koji se sumnjiče da su u prošloga petka, u Petrčanima, za vrijeme održavanja Love System festivala, posjetiteljima prodavali balone punjene dušičnim oksidom. Sumnja se da su balone s plinom kupci koristili inhaliranjem kao omamljujuće sredstvo. Nakon okončanog krim istraživanja oduzeto im je 180 patrona s plinom N2O te 200 balona kao i oko osam tisuća kuna koje su utržili prodajom.
Britanci su potom privedeni Prekršajnom sucu u Zadru zbog prekršaja iz Zakona o strancima, a kako smo saznali, kažnjeni su novčanom kaznom od po dvije i pol tisuće kuna, i mlađi i stariji.
Sam dušični oksid nije na popisu opojnih sredstava, a to sredstvo prije su zubari koristili kao anesteziju te njegovo inhaliranje dovodi do nekontroliranog smijeha i omamljenosti. Zanimljivo je da su Britanci stoga uhvaćeni ne zbog samog plina, već iz razloga što nisu imali dozvolu za rad i prodaju balona po cijeni od 30 kuna.