Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Poklon grobu mladog branitelja Alena Glavana

Autor: Branko Božić

07.06.2013. 22:00
Poklon grobu mladog branitelja Alena Glavana

Foto: Branko BOŽIĆ



U prigodi obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada Nina 7. lipnja, koji je ujedno i Dan hrvatske diplomacije, jučer je izaslanstvo Grada Nina u kojem su bili gradonačelnik Emil Ćurko, dogradonačelnica Dalija Pavlović, savjetnica za kulturu Marijana Ramov, savjetnica za uredske poslove Linda Maraš te djelatnik gradske uprave Šime Grbić, položilo vijence te zapalilo svijeće ispred centralnog križa na ninskom gradskom groblju.
Isto su uradili ispred vječnog počivališta mladog hrvatskog viteza i branitelja iz Domovinskog rata Alena Glavana koji je svoj život položio na oltar domovine. Prigodnu kratku molitvu odrješenja, kojoj su uz gradsko izaslanstvo nazočili i roditelji pokojnog Alena, majka Ankica i otac Anđelko, predvodio je dekan ninskog dekanata i nadžupnik don Božo Barišić.
Ovogodišnje obilježavanje Dana grada nastavljeno je raznim sportskim aktivnostima dok je svečana sjednica Gradskog vijeća izostala iz razloga što se nakon održanih lokalnih izbora vijeće u novom sazivu tek treba utemeljiti.