Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Primorac preko NOŠK- a do nove titule

07.06.2016. 22:00
Primorac  preko NOŠK- a do nove  titule


Biograđanima je ovo treći uzastopni i osmi Županijski Kup ukupno
U Novigradu je jučer odigrana finalna utakmica Županijskog  nogometnog Kupa u kojoj su se sastali domaći NOŠK i biogradski Primorac. Dok je momčad NOŠK-a osvojila samo jedan Županijski Kup i to  2000-te godine, Primorac je do sada uhvatio čak sedam trofeja, a svakako  valja istaknuti da su Biograđani i posljednje dvije godine osvajali ovaj  trofej. U ovom dvoboju favorit je bio Primorac, koji je ipak trećeligaš, dok  je NOŠK ove sezone igrao u Drugoj ŽNL. U konačnici je Primorac slavio i  to s visokih 5:0 i na taj način uhvatio treći uzastopni trofej. Osmi ukupno.  No, ovakav rezultat je možda i previsok, jer se NOŠK držao jako dobro cijelo prvo i velik dio drugog poluvremena. Ali kada su primili drugi pogodak, sve je palo u vodu.
A Biograđani su i krenuli kao favoriti. Vrlo brzo su zagospodarili terenom i u prvih 45 minuta imali posjed lopte debelo na svojoj strani. No,  svakako valja istaknuti da su se igrači NOŠK-a izrazito pametno i čvrsto  branili. Svi su stajali iza lopte i čekali priliku iz kontre. I dugo Biograđani  nisu uspjeli zaprijetiti. No, na kraju je iz kontre poveo baš Primorac. Naime, NOŠK je imao korner u 25. minuti, nakon kojega je vratar biogradske  momčadi Luka Borgelott uhvatio loptu, nakon čega slijedi mat u tri poteza. Golman Primorca je ispucao loptu na lijevu stranu, gdje ju je  dočekao Željko Valčić koji automatski prosljeđuje loptu na drugu stranu  gdje ju je dočekao Lovre Erlić, koji uspijeva predriblati domaćeg igrača i  rutinirano pogoditi pored nemoćnog Zubčića. Primljeni gol nije obeshrabrio domaće igrače, koji su se vrlo brzo nakon toga našli u odličnoj  situaciju, a pogodak je spasio Vedran Ješe koji je izbacio loptu s gol crte.  No, i Primorac ima stopostotnu priliku, ali na drugoj strani vrata NOŠK-a  spašava Ivan Vulić.
Do prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao. A  niti se na početku drugog dijela nije činilo da će Biograđani s visokom  razlikom osvojiti kup. Prvu priliku su imali Novigrađani, ali nisu uspjeli  doći do poravnanja. A onda hladan tuš. U 56. minuti za 2:0 pogodio je  Vodopija i nakon toga NOŠK kao da više nije postojao na terenu. A to Primorac vješto koristi. Na 3:0 povisuje Lazarevski, a nakon toga u igru ulazi  Moravčić, koji odmah postiže prvi, a nakon dvije minute i drugi pogodak  za konačnih 5:0. Kapetanu Primorca Stefanu Lazarvskom trofej je predao Reno Sinovčić predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.