Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tehničari iz “Budinića” izrađivali svijećnjake

07.06.2016. 22:00
Tehničari iz “Budinića” izrađivali svijećnjake


Zbog velikog interesa Klub mladih tehničara uskoro se namjerava otvoriti prema građanima nekim aktivnostima, poput robotike, najavio je Čizmić
U sklopu obilježavanja 70. obljetnice Hrvatske zajednice tehničke kulture jučer su na Narodnom trgu članovi Kluba mladih tehničara OŠ Šime Budinića, građanima pokazali svoje umijeće u izradi svijećnjaka. Na štandu pokraj Gradske lože, učenici su lagane ruke i vrlo precizno pilali, iscrtavali, lijepili dašćice i slagali male svijećnjake. A njihove rukotvorine nisu prošle nezapaženo kako kod domaćih, tako i kod turista koji su ih stalno fotografirali.
Željko Čizmić, tajnik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije istaknuo je kako Klub mladih tehničara OŠ Šime Budinić okuplja 50 učenika od petog do osmog razreda, te nešto srednjoškolaca u pojedinim kategorijama, poput raketarstva, radio sekcije, robotike.
– Za izradu svijećnjaka odlučili smo se jer je relativno lagano za napraviti, ne treba puno materijala. Cilj nam je bio privući posjetitelje da i oni sudjeluju i izradi svijećnjaka i da ga ponesu kući. Imali smo nekoliko njih koji su izrađivali sa učenicima, rekao je Čizmić, navodeći kako su građani pokazali velik interes.
Sara Marfat, učenica 8. razreda, Sara Pavić, učenica 6. razreda, Marin Jović, učenik 6. razreda i Luka Marasović, također iz 6. razreda, bez imalo muke jučer su na prezentirali izradu svijećnjaka.
Sve sami profesionalci u tehničkoj kulturi, budući da su ostvarili zapažene rezultate na županijskim natjecanjima, uglas su kazali kako im zadatak nije niti malo težak.
– Za izradu svijećnjaka, ako želimo da ispadne dobar, treba nam oko sat vremena, rekla je Matija.
– Zbog velikog interesa Klub mladih tehničara uskoro se namjerava otvoriti prema građanima nekim aktivnostima, poput robotike, najavio je Čizmić.
Povodom “Dana tehničke kulture” na kojima se održavanju brojna predavanja i radionice, danas će se na Forumu članovi Aero kluba natjecati u letu aviona i izradi malih aviona.