Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vesna Sabolić vodit će zadarske Reformiste

07.06.2016. 22:00
Vesna  Sabolić  vodit će  zadarske  Reformiste


Na izbornoj skupštini sudjelovao je i predsjednik stranke Radimir Čačić koji je iz Zadra pozvao Karamarka i Ptrova da odstupe
Na izbornoj skupštini Narodne stranke reformista Vesna Sabolić jednoglasno je izabrana za novu predsjednicu županijske organizacije. Tajnom glasovanju pristupilo je 25 delegata koji su dali maksimalnu podršku novoj čelnici. Dosadašnji predsjednik ŽO-a Borko Oguić, uz  Vlastu Mišurac, izabran je za potpredsjednika stranke.  
Skupštini je nazočio i šef Reformista Radimir Čačić izrazivši zadovoljstvo načinom na koji su odrađeni izbori za lokalno rukovodstvo, kao i  novom čelnicom lokalne organizacije. Čačić je naglasio kako su ovom izbornom skupštinom završene pripreme za lokalne izbore, a možda i  parlamentarne. Ono što je rukovodstvu Županijskog odbora važno,  činjenica je da im je dao odriješene ruke za izbor koalicijskih partnera za  lokalne izbore, naglašava Oguić.
Osnivanje podružnica
– Predsjednik smatra kako rezultati izbora ovise o nama samima te da  smo maksimalno slobodni u odabiru stranke s kojom ćemo koalirati.  Središnjica nam se u to neće miješati jer vjeruje u naš odabir. No, najprije moramo sačekati razvoj situacije na nacionalnoj razini. Prije toga  teško je započeti s pripremama za lokalne izbore, budući su uskoro mogući i parlamentarni – kaže Oguić, dodajući kako je skupština protekla u  pozitivnom ozračju bez disonantnih tonova, što stranci daje optimizam  za daljnji rad s novim rukovodstvom.
Na skupštini je dogovoreno i osnivanje novih podružnica kojih Županijski odbor zasad ima 14, a namjera im je premrežiti županiju s novim  gradskim i općinskim odborima na čelu s ljudima koji će se maksimalno  posvetiti aktivnostima u pripremi za lokalne izbore.
– Zbog toga mi je drago da je stranku preuzela gospođa Sabolić koja je  veliki radnik i dat će maksimum od sebe da ojača županijsku organizaciju. Velika nam je prednost u ovom trenutku što imamo dvije vijećnice u  Gradskom vijeću Zadra, pa se glas naše stranke može daleko čuti. Ovom  izbornom skupštinom stabilizirali smo županijsku organizaciju nakon  nedavnih događaja, pa možemo nastaviti sa svim aktivnostima koje nas  čekaju za izbore – najavljuje Oguić.
 Jaka baza
Predsjednik stranke, Radimir Čačić, osvrnuo se i na aktualnu situaciju  u hrvatskoj Vladi i odnos troje glavnih aktera, Tihomira Oreškovića, Tomislava Karamarka i Bože Petrova, te pojasnio kome će Reformisti  dati  podršku, ističući kako je njihov interes prvenstveno razgovarati sa strankama centra.
– Svakom tko je u vlasti interes je da se ne ide u izbore, ali je pitanje što  je državni interes. Ne samo da ćemo imati politički kaos, anarhiju i nemogućnost funkcioniranja jedne ozbiljne i odgovorne vlade, nego ćemo  imati još goru situaciju od one koju smo imali nakon izbora. Međutim,  ako je Vlada potpuno nefunkcionalna, a jest, i to nanosi štetu državi, onda nemamo puno izbora. Moramo biti svjesni toga da moramo što prije  ići na izbore. Dođe li do toga, mi smo jedni od rijetkih koji mogu samostalno na izbore jer imamo snažnu regionalnu bazu na sjeveru, a mnogi  su jači od nas ali ne mogu proći, takav je naš izborni sustav – poručio je iz  Zadra Čačić.