Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Počela gradnja crkve na Novom Bokanjcu

07.06.2017. 22:00
Počela gradnja crkve na Novom Bokanjcu


Prije desetak dana započeli su radovi na izgradnji crkve na Novom Bokanjcu. Nova župna crkva će se izgraditi istočno od sadašnje montažne crkve. Kao i sadašnja, bit će posvećena sv. Pavlu, a investicija je teška između 5 i 6 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Ibis 92 d.o.o.
Don Srećko Petrov, župnik Bokanjca, ujedno i ekonom Zadarske nadbiskupije predviđa kako bi radovi mogli završiti za oko godinu dana.
– Nova crkva značit će župljanima puno. Uz novu crkvu, ta će lokacija dati novi impuls cijelom naselju Novi Bokanjac i po izgradnji nove škole koja se tu planira graditi, u blizini crkve. To će doprinijeti da to mjesto bude stjecište okupljanja ljudi svih generacija, rekao je don Srećko.
Trobrodna crkva sa zvonikom klasičnog oblika. Korisna površina cijelog objekta (crkve, pjevališta, sakristije, zvonika, spremišta) iznosi više od 600 metara četvornih. Dužina crkve je 28 m x 16 m.
Što se tiče škole, ona će ipak još pričekati. Grad je još ranije otkupio zemljište za gradnju, no iako postoji projekt i sve su dozvole pripremljene, gradnju je zakočio nedostatak financija. Iz Grada se nadaju kako će se nova škola financirati sredstvima europskih fondova, a ta investicija koštala bi 30-ak milijuna kuna.