Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Policija ispituje okolnosti u kojima se Poljakinja utopila

07.06.2017. 22:00
Policija ispituje okolnosti u kojima se Poljakinja utopila


Je li poljska državljanka, čije je beživotno tijelo pronađeno u utorak navečer u moru kod Preka, nastradala nesretnim slučajem, u pomorskoj nesreći ili je riječ o kaznenom dijelu, utvrdit će zadarska policija koja od pronalaska tijela provodi kriminalističko istraživanje budući da su sve opcije otvorene.
Potraga za stranom državljankom započela je u utorak oko 18 sati nakon što su članovi njemačke jahte “Gandalf” obavijestili MRCC Rijeka da su u moru između otoka Ugljana i Ošljaka iz mora izvukli 52-godišnjeg poljskog državljanina. U blizini se nalazio i njegov osam metara dug gliser, a prema dojavi Nijemaca, muškarac je nesuvislo i u stanju šoka govorio o havariji, te nestanku mlađe prijateljice koja je plovila s njim.
U potragu za ženom odmah su krenuli Lučka kapetanija Zadar u koordinaciji s MRCC Rijeka te Pomorskom policijom Zadar, a angažiran je i zrakoplov “Pilatus” zbog sumraka. Nakon nekoliko preleta, pilot je uočio plutajuće tijelo i dojavio lokaciju – sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.
Tijelo utopljenice preuzeli su policijski djelatnici zbog daljnjeg postupanja, a sa sobom su odveli i 52-godišnjaka. Kako bi se rasvijetlile okolnosti nesreće, naložena je obdukcija na tijelu žene u OB Zadar. Nalaz bi trebao utvrditi uzrok smrti, ali i eventualno postojanje drugih ozljeda. Budući da svjedoka nema, o ishodu tih nalaza, iskazu 52-godišnjaka i nekim drugim elementima, ovisit će i vrijeme koje će Poljak provesti iza rešetaka.