Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U deset godina prevezli dva milijuna putnika

07.06.2017. 22:00
U deset godina prevezli dva milijuna putnika


Prigodnom svečanošću jučer je u Zračnoj luci Zadar obilježen dolazak dvomilijuntog putnika u Zadar od 2007. Boeingom 737-800 najvećeg europskog low-cost avioprijevoznika, putnik je stigao iz Dublina. Međutim, sam putnik nije nagrađen niti predstavljen javnosti, kao što je to slučaj u sličnim svečanostima. Za tu priliku, upriličena je tiskovna konferencija i fotografiranje pred Ryanairovim zrakoplovom na stajanci ZL Zadar. Ryanair slavi 2 milijuna prevezenih putnika u Zadru od početnog leta 2007. godine. Ovo ljeto Ryanair putnicima u Hrvatskoj nudi izbor od čak 15 destinacija s kojima povezuje Zadar, uključujući tri nove destinacije: Bristol, Kopenhagen i Glasgow.
Ryanair će proslaviti ovo postignuće u Zadru puštajući u prodaju karte po cijeni od samo 24.99 eura za putovanja tijekom listopada i studenog, a karte će po ovako povoljnim cijenama biti dostupne za prodaju na web stranici Ryanair.com do danas 8. lipnja, u ponoć. To je najavila zamjenica voditelja prodaje i marketinga za istočni Mediteran Dimitra Apatsidou.
– Ryanairu je zadovoljstvo što može proslaviti 2 milijuna prevezenih putnika u Zadar od našeg prvog leta 2007. godine. Time pokazujemo našu predanost u pružanju potpore zadarskom turizmu i lokalnoj ekonomiji. Naš ljetni red letenja tijekom 2017. godine nudi sveukupno 15 destinacija iz Zadra, a svakako se radujemo budućem razvoju novih destinacija, prometa i turizma u Hrvatskoj u godinama koje slijede, rekla je Dimitra Apatsidou.
Direktorica Irena Ćosić naglasila je da su u ZL Zadar iznimno zadovoljni suradnjom s Ryanairom u proteklih 10 godina. Najveći dio zasluga za prošlogodišnji rekord od 520.000 putnika zasigurno pripada najvećoj europskoj niskotarifnoj kompaniji.
– Teško da se neki drugi aerodrom u Hrvatskoj može pohvaliti s ovakvim rezultatima u “low cost” prijevozu. Mislim da niti jedna “low cost” aviokompanija ne bi bi mogla, zbog nedostatka zrakoplova, napraviti preko 1.000 rotacija godišnje. Od prošlogodišnjih rekordnih 520.000 putnika, Ryanairovih je bilo 339 tisuća. Kada smo 2007. počeli s Ryanairom, imali smo dvije destinacije i 21.000 putnika. Kao i do sada, Ryanair će u budućnosti imati ključnu ulogu u rastu i razvoju Zračne luke Zadar koja će i nadalje svoje usluge nastojati pružati na vrhunskoj razini na zadovoljstvo svih putnika i zrakoplovnih kompanija koji dolaze u Zadar” – istaknula je direktorica Irena Ćosić, te najavila kako se u 2017. godini planira dodatni rast prometa od 8 do 10 posto. Već u prvih pet mjeseci ove godine Zračna luka Zadar bilježi rast putničkog prometa od 10.6 posto, rekla je Irena Ćosić.