Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I dalje upravljamo bazenom na Kolovarama

Autor: Andrija Prović

07.07.2010. 22:00
I dalje upravljamo bazenom na Kolovarama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Uređenje otvorenog plivališta, odnosno ljetne aktivnosti dva zadarska kluba vodenih sportova, bila su, makar je tako pisalo u službenom pozivu, povod jučerašnjeg druženja novinara s čelnim ljudima Plivačkog kluba Zadar i Kluba skokova u vodu Zadar, održanog na bazenu Kolovare. U društvu glavne trenerice Josipe Nekić, člana uprave Slavka Grdovića i Velimira Friganovića, predsjednika KSV Zadar, medijima se prvi obratio Darko Smrkinić, predsjednik PK Zadra.
– Poštujući pravilnike o uređenju javnih plaža u more smo postavili plutače koje imaju svrhu zaštite kupača, doveli smo spasilačku službu s dvoje spasitelja, postavili kabine za presvlačenje, zaštitne ograde – izvijestio je Smrkinić o detaljima vezanim uz uređenje kupališta kojim, administrativnom odlukom Grada, upravlja njegov klub.
Koktel informacija o poboljšanju uvjeta na otvorenom plivalištu i novostima o sportskim aktivnostima, nastavio se govorom Josipe Nekić:
– Započela je naša ljetna škola plivanja koja će se paralelno odvijati na Kolovarama i na Višnjiku. Također, započeo je i program obuke neplivača. Što se natjecateljskog dijela tiče, glavni dio sezone je ispred nas. Očekuje nas Prvenstvo Dalmacije za kadete i juniorsko Prvenstvo Hrvatske. Prvo sljedeće natjecanje bit će upravo spomenuta kadetska smotra koja se održava 17. i 18. srpnja. Naša plivačica s Down sindromom, Lucija Mijolović, putuje u Veliku Britaniju gdje će se u organizaciji Svjetske udruge za Down sindrom održati veliki međunarodni miting. Lucija će nastupiti u tri discipline. Početnici A i B će od 6. do 8. kolovoza nastupiti u Splitu na regionalnom prvenstvu, dok nas dan ranije, 5. kolovoza, očekuje 38. izdanje Maratona Preko – Zadar.
U ime KSV-a Zadar Friganović je istaknuo kako će srpanj i kolovoz biti rezervirani za brojna natjecanja te da ćemo u Zadru imati priliku vidjeti njihove nastupe.
– Marcela Marić ovaj tjedan putuje na miting u Helsinki, u Zagrebu nas potom očekuje državno Seniorsko prvenstvo, a uslijedit će i Europsko prvenstvo za seniore. Kolovare ćemo iskoristiti isključivo za treninge skokova s 10 metara, no rijetko, budući da naše predstavnike očekuje zgusnut raspored – rekao je Friganović.
Predstavnici medija su zatim upoznati i s inicijativom da skakaonica bude otvorena za rekreativce koji bi skakali uz nadzor trenera i spasilaca na plaži. Kada je druženje s novinarima naizgled bilo gotovo, započeo je javnosti ovih dana najzanimljiviji dio. Naime, nagađa se kako bi upravljanje bazenom na Kolovarama mogla preuzeti gradska tvrtka Zadarski šport. Iz tog razloga Smrkiniću su upućena pitanja o (pravom) povodu organiziranja tiskovne konferencije.
– Htjeli smo vam prezentirati ono što smo napravili na Kolovarama, tj. da smo za naše sportaše i sugrađane osigurali bolje uvjete na kupalištu – odgovorio je predsjednik PK Zadar, a zatim dodao:
– Plivački klub Zadar i dalje upravlja bazenom na Kolovarama. Sreo sam se s gradonačelnikom Vrančićem te mogu reći da su sve nesuglasice i špekulacije u fazi rješavanja. Po odluci Grada iz 2001. godine i po Zakonu o sportu iz 1996. zaključeno je da ćemo ovim objektom upravljati do donošenja Urbanističkog plana uređenja. Pod pretpostavkom da se namjena objekta i dalje neće mijenjati, dakle, mi ostajemo tu. Prijedlog Grada bio je da nam Zadarski šport pomogne u gospodarenju, no smatramo da nam ona nije nužna.